У процесі реформування ЖКГ у Львові замість 40 залишиться 17 ЛКП

IMG_4055

10 жовтня на пленарному засіданні ЛМР депутати проголосували за припинення низки ЛКП шляхом приєднання їх до інших ЛКП. Відповідні ухвали підтримали 48 депутатів.

За словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, станом на тепер у Львові є 40 ЛКП, а після реорганізації буде 17. При цьому у кожному районі ситуація буде іншою, передає портал депутатів ЛМР.

«Ми сьогодні приймаємо декларативні ухвали про припинення ЛКП, але юридично цей процес триватиме 2 – 3 місяці. Коли ми цю реорганізацію завершимо (орієнтовно в січні), тоді розглядатимемо питання про приміщення. Для того, щоб мешканцям було зручно і вони не їхали з одного району  в управляючу компанію, будуть філії. Тому в процесі реорганізації ми будемо визначати, які приміщення  залишаться філіям, а які передаватимемо управлінню комунальної власності, для того, щоб спільно із депутатами вирішувати їхню долю», - зазначила Ірина Маруняк.

Окрім того, заступниця міського голови зазначила, що скорочуватимуть управлінський склад — головних інженерів та паспортистів, а двірників та інших робітників залишаємо.

Також Ірина Маруняк наголосила: «У Львові процес реорганізації ЛКП відбувається найдемократичніше, — мешканці на зборах самі обирають — чи створювати ОСББ, чи обрати управляючу компанію, чи самоуправління».

Депутат ЛМР Валерій Веремчук наголосив на тому, що однозначно слід закласти 100 млн грн на співфінансування ремонту житлового фонду.

Депутатка ЛМР Любов Давидович закликала колег-депутатів підтримати ці ухвали, тому що таким чином йде реалізація закону про ЖКГ. «Депутати повинні на місцях працювати з людьми і допомагати їм створювати ОСББ. Тому що  на ринок заходить багато таких управительських компаній, які не мають досвіду, аби надавати мешканцям хороший сервіс», - зазначила Любов Давидович.

Депутат ЛМР Ігор Дякович запропонував уточнити кількість приміщень ЛКП, які будуть приєднані, і чітко визначити, яке функціональне призначення матиме кожне з цих приміщень. Це дуже важливо, бо, для прикладу, у Левандівки буде майже 70 комунальних приміщень. Не хотілося б, щоб вони десь пропали чи загубилися», - зазначив Ігор Дякович. Голова постійної комісії з питань комунальної власності ЛМР, депутатка Ольга Посипанко зазначила, що це питання повинне розглядатися у профільній комісії.

Депутат ЛМР Олег Сорочкін запропонував, щоб у районах створювали філії ЛКП, аби люди не були змушені долати багато кілометрів до ЛКП за довідкою чи за іншої потреби.

На думку депутата ЛМР Михайла Дідуха, такі рішення - правильний крок, бо однозначно має бути оптимізація. Однак звернув увагу на те, що мешканці повинні самі приймати рішення, і якщо вони вирішили від’єднатися від ЛКП, щоб не було на них тиску від ЛКП, бо вони мають право вибору.  І ще одна пропозиція депутата була в тому, аби ЛКП очолили нові професійні люди.

Відтак ЛКП «Граніт» приєднають до ЛКП «Левандівка», ЛКП «Богданівка» - до ЛКП «Сяйво», ЛКП "Скнилівок" та ЛКП "Нове" - до ЛКП "Сигнівка", ЛКП "Рясне - 403" - до ЛКП "Рясне - 402", ЛКП «Тополя-406», ЛКП «Збоїща-408», ЛКП «Північне-411» - до ЛКП «Балатон-409», ЛКП "Янів - 405", ЛКП "Під Голоском - 410" - до ЛКП "Варшавська - 407", ЛКП "Дім", ЛКП "Управитель", МП "Стихія" - до ЛКП "Господар", ЛКП "Дністер" - до ЛКП "Хуторівка", ЛКП "Бондарівка" - до ЛКП "Житловик-С", ЛКП "Старий Сихів" - до ЛКП "Під Зуброю",  ЛКП "Затишне" - до ЛКП "Вулецьке", ЛКП "Сонячне" - до ЛКП "Магістральне", ЛКП "Навколо базару" - до ЛКП "Львівський ліхтар", ЛКП "Сокільницьке" - до ЛКП "Південне", ЛКП "Центральне" - до ЛКП "Старий лЬВІВ", ЛКП "Снопківське" - до ЛКП "Княже місто", ЛКП "Цитадель - Центр" до ЛКП "Айсберг".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: