Україна — Литва: анонс та прогноз матчу

стад-хар-лит-3-min

У п'ятницю, 11 жовтня, на харківському ОСК «Металіст» відбудеться поєдинок відбірного турніру Євро-2020 Україна — Литва.

Команда Шевченка перебуває на відстані декількох маленьких кроків від потрапляння до фінальної стадії Євро-2020. Щоб вся Україна стрибала, співала, сміялась і плакала, нам залишилось набрати чотири очки у трьох завершальних поєдинках відбору. «Синьо-жовті» приймають литовців у статусі лідера Групи B. Провівши на один матч більше від Португалії, наша збірна наразі «привозить» чинним чемпіонам Європи п'ять пунктів.

Нагадаємо, у виїзному поєдинку проти Литви, який відбувся 7 вересня у Вільнюсі, Україна здобула впевнену перемогу з рахунком 3:0. Голи забивали Олександр Зінченко, Марлос та Руслан Маліновський.

До слова, після 5-ти зіграних матчів Україна лідирує в групі B, набравши 13 очок. В активі Литви лише 1 заліковий пункт у 5-ти поєдинках.

Турнірна таблиця

Команда І В Н П М О
1. Україна 5 4 1 0 11—1 13
2. Португалія 4 2 2 0 10—4 8
3. Сербія 5 2 1 2 10—12 7
4. Люксембург 5 1 1 3 5—8 4
5. Литва 5 0 1 4 4—15 1

 

Де дивитися матч

Поєдинок Україна - Литва пройде у п'ятницю на 38-тисячній харківський арені «Металіст». Гру, яка розпочнеться о 21.45, покажуть телеканали «Україна» та «Футбол 1».

Матч обслуговуватимуть судді з Австрії. Головним арбітром поєдинку призначений Гаральд Лехнер. На лініях йому допомагатимуть Андреас Гайденрайх та Максиміліан Кольбич, четвертий рефері - Александер Гаркам.

Заяви головних тренерів

Головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко на передматчевій прес-конференції розповів про підготовку до поєдинку кваліфікації Євро-2020 з Литвою.

«Впевненість у команди перед матчем з Литвою є. Важливо домогтися позитивного результату. Ми граємо вдома, перед нами великі цілі. Для їх досягнення нам потрібна перемога. Гравці налаштовуються, щоб показати хороший футбол. Передчуття на матч з Литвою – тільки перемога.

Збірна має зіграти всі матчі, що залишилися на певному рівні. Не вважаю, що при перемозі з Литвою ми вирішимо завдання. Передаю цей настрій хлопцям. Ми граємо для вболівальників, а їм потрібний результат. Плюс турнірна таблиця каже, що ще є варіанти. На кожен матч потрібно налаштовуватися, як на перемогу», - повідомив Шевченко.

Натомість головний тренер збірної Литви Вальдас Урбонас сподівається, що його підопічні не повторить помилок матчу у Вільнюсі.

«Незважаючи на те, що команди виконуватимуть різні завдання, на нас очікує важливий матч, — заявив Урбонас. — Ми прагнутимемо заробити очки. Україна — сильна команда, у чому ми пересвідчилися під час першого поєдинку, у Вільнюсі. Ми проаналізували ту гру і, сподіваємося, не повторимо помилок».

Орієнтовні склади

Україна: Пятов – Болбат, Матвієнко, Кривцов, Миколенко – Степаненко, Маліновський, Зінченко – Ярмоленко, Марлос – Яремчук

Литва: Зубас – Воробйовас, Гірдвайніс, Янкаускас, Міколюнас – Шимкус, Жульпа, Матулевичюс – Новіковас, Вербицкас – Лаукжеміс

Прогноз букмекерів

Букмекери в цьому протистоянні вважають «залізними» фаворитами підопічних Андрія Шевченка.

Лідер букмекерської справи - контора William Hill на перемогу збірної України приймає ставки з коефіцієнтом 1,04, на нічию - 12,00, на виграш литовців - 56,00.

Австрійська контора Bwin дає трохи більший коефіцієнт на перемогу України — 1,09. Успіх Литви оцінюється в 26,00, нічия — в 10,50.

Історія матчів збірних України і Литви налічує 9 зустрічей. У шести поєдинках перемагали українці (1993 рік - 2:1 у Вільнюсі, 1995-й - 3:1 у Вільнюсі, 1996-й - 5:2 у Києві, 2007-й - 1:0 в Одесі, 2010-й - 4:0 у Харкові, 2019-й - 3:0 у Вільнюсі). Прибалтійська команда вигравала двічі (1994-й - 2:0 у Києві і 2007-й - 2:0 у Каунасі). Був також і нічийний матч (2014-й - 0:0 у Києві).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: