ЄС пригрозив Туреччині санкціями через вторгнення в Сирію

тур1

Франція заявляє, що ЄС розгляне можливість введення санкцій проти Туреччини в зв'язку з її вторгненням в північну Сирію.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Politico.

Європейські країни і Єврокомісія засудили військовий наступ Туреччини на сирійські курдські сили, який розпочався в середу.

Амелі де Моншалін, французька міністр у європейських справах, в п'ятницю вранці заявила, що потенційна відповідь на дії Туреччини буде обговорюватися «Європейською радою наступного тижня».

На питання про те, чи будуть розглядатися санкції проти Анкари, вона відповіла: «Очевидно, це питання взяте до розгляду».

Європейські лідери зустрінуться на саміті 17-18 жовтня. Міністри закордонних справ ЄС також збираються обговорити Туреччину і Сирію на зустрічі в понеділок.

Тим часом міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде заявила, що вона запропонує ввести європейське ембарго на поставки зброї Туреччині на зустрічі міністрів закордонних справ у понеділок. Цю пропозицію підтримав шведський парламент в п'ятницю. Вторгнення «порушує міжнародне право», сказала вона.

У четвер Норвегія та Фінляндія призупинили експорт зброї до Анкари. Туреччина заявила в п'ятницю вранці, що до цього часу в її операції загинули 277 бойовиків. Загинув також один турецький солдат.

Операція спрямована проти «Демократичних сил Сирії» (SDF), в яких переважають курдські загони, що контролюють цей регіон країни. Анкара вважає більшість курдських підрозділів терористичними.

Туреччина планує переселити 2 мільйони сирійців у безпечну зону, розміщену в 30 км на території Сирії, що простягається від річки Євфрат до іракського кордону, включаючи місто Манбідж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: