11 найпоширеніших щоденних звичок, які повільно шкодять нашому здоров’ю

4-1-1-e1568097894502
Фото: Всвіті

Всім відомо, що такі звички, як куріння або вживання великої кількості шкідливої ​​їжі, можуть негативно вплинути на наше здоров’я, але існує безліч менш відомих шкідливих звичок, які стали частиною нашого повсякденного життя. Ми зібрали 10 найпоширеніших щоденних звичок, які повільно проте впевнено псують наше здоров’я.

1. Тримання гаманця у задній кишені.

Той, хто носить гаманець, знає, що зручніше за все його зберігати в задній кишені джинсів. Але, хоча це може бути зручно, це безумовно не корисно. Сидіння на гаманці навіть протягом короткого 15-хвилинного періоду може призвести до зміщення хребців і деформації хребта.

Це з часом створить асиметрію, яка може порушити нормальне вирівнювання вашого хребта. Сидіння на гаманці тривалий час може спричинити хронічний біль у спині, радикуліт та функціональний сколіоз.

2. Використання електроніки у ліжку.

Картинки по запросу смартфон перед сном

Недавні дослідження показали, що використання електронних пристроїв перед сном позбавляє нас того ж сну і знижує його якість. Проте, опитування, проведене Національним фондом сну, показує, що приблизно 89% дорослих і 75% дітей мають принаймні один електронний пристрій у своїй спальні.

3. Миття рук гарячою водою.

Картинки по запросу Сидіння увесь день.

Різні дослідження підтвердили, що гаряча і холодна вода однаково ефективні для знищення мікробів і видалення бактерій з наших рук. Згідно з цими дослідженнями, чи то 38 ° С або 16 ° С, температура води не відіграє вирішальної ролі у зменшенні кількості бактерій. Крім того, було доведено, що холодна вода насправді корисніша для наших рук. Чому? Тому що миття рук теплою водою пом’якшує шкіру, роблячи руки більш вразливими для мікробів.

4. Пиття з пластикових пляшок.

Картинки по запросу Пиття з пластикових пляшок

Було б логічним припустити, що пити з пластикових пляшок – безпечне і здорове заняття. Однак не всі матеріали однаково безпечні та екологічні. Пластикові пляшки становлять загрозу через хімічні речовини, які вони виділяють під впливом високих температур. Наприклад, якщо ви залишите пляшку в машині у спекотний день, поверхневі шари пластику можуть виділяти токсичну хімічну речовину (бісфенол А), яка може забруднювати воду, яку ви п’єте.

5. Занадто швидке споживання їжі.

Картинки по запросу швидке споживання їжі.

Численні дослідження показали, що швидке споживання їжі і занадто швидке її пережовування можуть призвести до ряду проблем зі здоров’ям. Швидке харчування може привести до збільшення ваги і навіть збільшити ризик серцевих захворювань, діабету та інсульту.

6. Чищення зубів одразу після їжі.

Картинки по запросу Чищення зубів

Незважаючи на те, що дехто з нас схильний чистити зуби відразу після їжі, згідно з численними дослідженнями, вам слід почекати як мінімум 30 хвилин після їжі, перш ніж чистити їх. Наші зуби захищені емаллю, і кислоти, створені різними продуктами харчування, можуть стерти цю захисну емаль, а це означає, що наші зуби знаходяться у найслабкішому стані відразу після прийому їжі.

7. Чищення вух ватними паличками.

Картинки по запросу Чищення вух ватними паличками

Чищення вух ватними паличками приносить більше шкоди, ніж користі. Згідно з дослідженням, чищення в такий спосіб просуває вушну сірку далі у вушний канал. Це може також призвести до інфекцій, перфорації барабанних перетинок і шуму у вухах.

Насправді рекомендується залишити вушну віску в спокої і дати їй випасти природним шляхом. Вушна сірка працює як фільтр для слухового проходу, запобігаючи потраплянню в нього пилу та бруду. Чистка вух ватними тампонами робить вуха вразливими до забруднення. Все-таки, якщо ви відчуваєте потребу в очистці вух, чищення їх рушником буде достатнім.

8. Використання сушарки для рук.

Картинки по запросу Використання сушарки для рук

Сушарки для рук можуть бути більш екологічно чистим рішенням, ніж паперові рушники, але вони, безумовно, не корисні для нас. Дослідження показало, що сушарки для рук в громадських туалетах поширюють фекальні мікроби на ваші руки. Механізм, який використовують сушарки для рук під час продування повітрям, зазвичай здатний переносити бактерії в повітрі туалету.

9. Пиття занадто великої кількості соку.

Картинки по запросу Пиття соку

Загальновідомо, що апельсиновий сік багатий на вітамін С, В і різні антиоксиданти. Насправді, пити сік прийнято вважати здоровою звичкою. Однак його вживання у великій кількості може завдати шкоди нашому здоров’ю, оскільки може призвести до карієсу, діабету другого типу та ожиріння.

10. Занадто тривале спання.

Картинки по запросу тривале спання

Сон – це час, коли тіло відновлюється. Ви б помилялися, припускаючи, що триваліший сон означає більше відпочинку і краще здоров’я. Дослідження довели, що пересип тягне за собою цілу низку небезпек для здоров’я.

Правильна кількість сну варіюється від однієї людини до іншої, але загальний орієнтир повноцінного сну десь в межах 7-9 годин. Вважайте, що це оптимальний режим сну. Занадто багато сну на регулярній основі пов’язано з підвищенням рівня смертності, депресії, серцевих захворювань, ожиріння та порушенням роботи мозку.

11. Сидіння увесь день.

Картинки по запросу Сидіння увесь день.

Коли люди працюють, вчаться і спілкуються, вони часто виконують ці дії в сидячому положенні. А надто тривале сидіння викликає ряд проблем зі здоров’ям, які ми не повинні ігнорувати. Сидіння не вимагає величезних витрат енергії, а це означає, що ви не спалюєте багато калорій, коли перебуваєте в сидячому положенні. Це означає, що надмірне сидіння пов’язано з такими проблемами зі здоров’ям, як передчасна смертність, діабет 2 типу, серцево-судинні захворювання і ожиріння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: