Аналітики прогнозують помірне зростання долара цього тижня

630_360_1545154481-916 (1)

На поточному тижні очікується помірне зростання курсу долара до гривні, готівковий долар у банках може торгуватися за 24,7/25,0 грн.

Про це йдеться у преср-елізі Альпарі, передає Укрінформ.

«На цьому тижні ми очікуємо помірне зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 24,9 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 24,7/25,0 грн», - йдеться в повідомленні.

В Альпарі зазначають, що за тиждень курс долара до гривні в різних сегментах валютного ринку змінився по-різному, офіційний курс і курс готівкового долара в банках знизилися, а на міжбанку курс незначно зріс.

Так, з минулого вівторка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 24,87 грн до 24,54 грн (-1,3%). Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках за тиждень знизилися з 24,71/25,09 до 24,59/24,94. При цьому спред між середнім продажем і середньою покупкою зберігся на рівні 1,5%.

В кінці минулого тижня керівник проектів і програм департаменту відкритих ринків НБУ Емал Бахтарі нагадав, що український регулятор встановлює офіційний курс гривні до долара на підставі курсу, який склався протягом дня на міжбанківському валютному ринку. Україна в 2015 році фактично перейшла на плаваючий валютний курс. Це означає, що НБУ не намагається фіксувати курс і не втручається з метою встановити якийсь тренд зміни курсу, сказав Бахтарі. За його словами, вся роль НБУ - не допустити надмірних і занадто різких коливань, оскільки це провокує паніку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: