Борг Коломойського перед Україною щодня зростає на півмільйона доларів - Мінекономіки

2392583

Після виграшу апеляції у суді Лондона «ПриватБанк» може продовжити розгляд позову проти Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова у Високому суді Лондона про шахрайство.

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов, розмістивши пресреліз у Facebook.

«Апеляційний суд Лондона повністю скасував рішення судді першої інстанції пана Фанкорта і постановив, що АТ КБ «ПриватБанк» може продовжити з розглядом позову у Високому суді Лондона про шахрайство проти пана Коломойського і пана Боголюбова, трьох англійських компаній і трьох компанії, зареєстрованих на Британських Віргінських Островах. Основна сума позову Банку в момент ініціювання становила 1,9 млрд дол. США, надалі становила 2,6 млрд дол. США і зараз становить близько 3 млрд дол. США, з урахуванням відсотків, які продовжують нараховуватися в розмірі 500 000 дол. США щоденно», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у грудні 2017 року ПриватБанк подав позов до Високого суду Лондона проти Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова і компаній, які їм імовірно належать або перебувають під їх контролем. Зокрема, йдеться про фірми Teamtrend, Trade Point Agro, Collyer, Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і Ukrtransitservice. Як забезпечувальний захід суд заарештував по всьому світу активи ексвласників банку і зазначених шести компаній на суму понад $2,5 млрд.

У грудні 2016 року Кабінет міністрів України прийняв рішення про перехід 100% акцій ПриватБанку у власність держави. Власником 100% акцій ПриватБанку стала держава в особі Міністерства фінансів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: