До кінця року безробіття має скоротитися на понад 8% - МВФ

безробіття

За прогнозом МВФ до кінця поточного року безробіття в Україні має скоротитися до 8,7% у 2019 році та 8,2% у 2020 році.

Міжнародний валютний фонд очікує, що за підсумками 2019 року економіка України зросте на 3%. Раніше там прогнозували, що економіка України зросте на 2,7%.
Такі дані містяться в оновленому звіті Міжнародного валютного фонду, опублікованому 15 жовтня.

Відповідно до оновленого макроекономічного прогнозу МВФ, у 2020 році очікується зростання валового внутрішнього продукту України на 3% (як і в попередньому прогнозі).Також МВФ прогнозує, що у 2019 році інфляція в Україні складе 8,7%, а в подальшому знизиться до 5,9% у 2020 році.

4 жовтня Рада затвердила програму дій уряду. Програма враховує низку реформ, які мають суттєво вплинути на показники бюджету у 2020 році. Також вона спроектована на зростання економіки на 40% протягом наступних 5 років.

Крім цього, програма дій уряду може стати основою нової кредитної програми, яку Україна укладе з Міжнародним валютним фондом. Це означає, що реформи, які уряд закладе у цю програму, стануть передумовами для отримання траншів програми.

Також програмою дій уряду передбачено, що за 5 років іноземні інвестиції в економіку України мають скласти 50 мільярдів доларів, частка держави на банківському ринку знизиться до 20%, кредитний рейтинг України підвищиться до рівня «А», частка лоукостерів на авіаринку зросте вдвічі тощо. Також програмою передбачено запровадження нового податку — акцизу на товари, при виготовленні яких забруднюється довкілля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: