Генконсульство попереджає українців про небезпеку в Барселоні

317808

Громадянам України, які перебувають у Барселоні, у зв’язку з погіршенням безпекової ситуації рекомендують уникати масових скупчень людей, а також утриматися від відвідування центру міста та туристичних локацій.

Про це повідомляє Генеральне консульство України в Барселоні на своїй сторінці у Facebook.

«До уваги громадян України, які перебувають у Барселоні! У зв’язку з масовими соціальними заворушеннями та погіршенням безпекової ситуації у Барселоні та передмістях рекомендуємо уникати масових скупчень людей, а також утриматися від відвідування центру Барселони та туристичних локацій», - йдеться дописі.

У консульстві додали, що враховуючи, що міжнародний аеропорт El Prat (м. Барселона) частково заблокований маніфестантами, можливі затримки/скасування деяких рейсів, у тому числі до України. «Просимо слідкувати за змінами у розкладі рейсів та завчасно планувати прибуття до аеропорту», - зазначається у повідомленні.

У консульстві також рекомендують неухильно дотримуватися правил перебування іноземців в Іспанії. Зокрема, мати при собі оригінали паспортних документів.

Зауважимо, у головному місті іспанського регіону Каталонія Барселоні протестувальники оголосили про блокаду міського летовища El Prat на тлі рішення Верховного суду Іспанії щодо ув'язнення лідерів сепаратистських рухів Каталонії. Крім того, у місті Жирона демонстранти заблокували залізницю.

Верховний суд Іспанії 14 жовтня засудив дев'ятьох лідерів каталонських сепаратистів до 9-13 років ув'язнення за обвинуваченням в організації нелегального референдуму за незалежність Каталонії восени 2017 року. Ця новина спричинила сплеск протестів у Барселоні та інших містах Каталонії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: