Майже 60% українців виступають за референдум щодо ринку землі, більшість — за мораторій на продаж

97896_1

Відповідно до опитування соціологічної служби Центр Разумкова, 59,3% українців виступають зате, щоб питання продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського значення виносилося на референдум. При цьому, більшість українців проголосували б проти запровадження ринку землі.

Такі дані наводяться за підсумками опитування Центру Разумкова, опублікованими 15 жовтня. В опитуванні взяло участь 2015 респондентів з усіх регіонів України, крім тимчасово окупованих територій. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95

Так, відповідно до результатів опитування, 59,3% українці підтримують ідею винесення питання про створення ринку сільськогосподарської землі в Україні на референдум. 24,4% вважають, що цього питання на референдум виносити не потрібно. Решта опитаних не визначилися з відповіддю.

69,1% українців взяли б участь у референдумі щодо ринку земель сільськогосподарського призначення, 16% — не пішли б на референдум.

За продовження мораторію на продаж землі виступає 57,2% опитаних українців та 64,4% тих, хто взяв би участь у референдумі щодо запровадження ринку землі.

21,5% українців підтримують ідею запровадження ринку землі. Серед тих, хто погодився б взяти участь у референдумі щодо цього питання підтримати скасування мораторію на продаж погодилося б 25,1% опитаних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: