Сьогодні у Львові пройде показ фільму «Захар Беркут» і лекція по однойменній книзі

захарко

У вівторок, 15 жовтня, у львівському «Кінопалаці» покажуть український блокбастер «Захар Беркут» Ахтема Сеітаблаєва.  Перед кінопоказом франкознавець Богдан Тихолоз прочитає лекцію про однойменну повість Івана Франка.

Про це повідомляється на сторінці заходу у Фейсбук.

«Захар Беркут»… Забутий твір зі шкільної хрестоматії чи сучасний блокбастер? Історична повість чи філософська утопія? «Образ громадського життя Карпатської Русі в XIII віці» чи влучна алегорія геополітичних конфліктів ХХІ століття? Які шанси згуртованої громади здолати орду загарбників і що для цього потрібно? Як створити новочасний кіноміф про українського супергероя на основі класичної літератури? Відповіді на всі ці запитання запропонує франкознавець, директор #ДомуФранка доктор Богдан Тихолоз на прикладі головної української прем’єри цієї осені! Усе, що ви хотіли дізнатися про «Захара Беркута», але соромилися спитати! P.S. А знаєте, чому Беркут – Захар?», - йдеться у описі заходу на Фейсбук.

Події фільму розгортаються довкола наступу монгольської орди 1241 року на західноукраїнські землі.

«Військо на чолі з ханом Бурундою рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до високих Карпатських гір, монгольська орда зупиняється біля підніжжя. Однак вночі місцеві мисливці брати Беркути потайки пробираються в табір та звільняють полонених. Несамовитий від люті хан вирішує йти навпростець, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Для цього він знаходить зрадника серед місцевих, який відкриває йому таємний прохід у горах. Однак невеличка громада гірських мисливців під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити численного ворога», - інтригують організатори кінопоказу.

Квитки на захід можна придбати тут. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: