Стало відомо, що буде з українською економікою: НБУ прокоментував справу Привату

колом1

У Національному банку України переконані, що рішення Апеляційного суду Англії та Уельсу у справі ПриватБанку проти його колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова позитивно вплине на економіку України.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національного банку України.

«Рішення суду — гарна новина для платників податків України та для української економіки загалом. Це дозволить продовжити роботу із захисту інтересів банку та відшкодування коштів вкладників, незаконно виведених із ПриватБанку до входження держави до його капіталу», — повідомляють у Нацбанку.

Там зазначають, що завжди підтримували позицію ПриватБанку щодо його намірів отримати відшкодування збитків, які установі завдали колишні власники.

«Національний банк переконаний, що Високий суд Лондона і надалі розглядатиме справу справедливо, неупереджено та прозоро», — зазначають в НБУ.

15 жовтня Апеляційний суд Англії та Уельсу став на бік ПриватБанку та продовжив всесвітній арешт на активи Коломойського та Боголюбова, накладений у зв'язку з підозрою, що колишні власники ПриватБанку могли вивести з нього 1,9 мільярда доларів.

Зазначимо, що мова йде про позов ПриватБанку до Високого суду Англії від 2017 року. Цим позовом банк доводив у суді, що його колишні власники Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов вивели близько 5,5 мільярда доларів з установи напередодні націоналізації. Суд застосував проти олігархів обмежувальний захід у вигляді всесвітнього арешту на їхні активи.

Згодом Коломойський та Боголюбов подали апеляцію на це рішення суду, у якій довели, що справа ПриватБанку не у юрисдикції цього суду, а відтак, суд не може накладати арешт на активи олігархів. Банк це рішення оскаржив.

Розгляд самої апеляції тривав 22-26 липня 2019 року. Тоді повідомлялось, що остаточне рішення очікується не раніше жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: