Уряду незабаром доведеться повертати вкладникам виплати по облігаціях під 15% річних

облігації

Міністерство фінансів України залучило до бюджету 1,15 мільярда гривень від продажу облігацій внутрішньої державної позики.

Такі дані наводить Міністерство фінансів за підсумками традиційного аукціону з продажу облігацій, який відбувся 15 жовтня.

Зокрема, Мінфін продав облігації на 2 роки на загальну суму 114,98 мільйона гривень та ставками дохідності 15,36%, на 1 рік на суму 500 мільйонів гривень та з дохідністю 17,25%. Також уряд продав короткострокові цінні папери терміном на 91 день на загальну суму 500 мільйонів доларів. Дохідність цих облігацій склала 15,74% річних.

Нагадаємо, що під час попереднього аукціону з продажу облігацій до бюджету залучили 2,15 мільярда гривень. Зазначимо, що напередодні у Національному банку України повідомили, що там почали вважати високий попит на державні цінні папери України одним з фундаментальних чинників на валютному ринку.

Зазначимо, що від початку 2019 року обсяги інвестицій іноземців у державні цінні папери України значно зросли. Це призвело до зміцнення курсу гривні, адже, купуючи українські облігації, іноземці вкладали в економіку України валюту, збільшуючи її Зазначимо, що після проведення останнього аукціону з продажу ОВДП в Україні суттєво знизився курс гривні. Так, Нацбанк підвищив курс долара на 35 копійок за день.

27 вересня у Мінфіні повідомили, що планують зменшувати обсяги випуску облігацій на ринку. Це пов’язано з тим, що план з держзапозичень на 2019 рік виконали на 90%.

Нагадаємо, що у серпні 2019 року державний борг України скоротився на 500 мільйонів доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: