У Львові студент захворів на рідкісне інфекційне захворювання

студент

У Львові зареєстрований випадок захворювання  на геморагічну гарячку   з нирковим  синдромом. Захворів хопець, віком 22 роки, студент, проживає і навчається у м.Львові .

У Львові зареєстрований випадок захворювання  на геморагічну гарячку   з нирковим  синдромом. Захворів 22 -річний студент, проживає і навчається у м.Львові . Про це повідомляють у Львівському обласному лабораторному центрі.

«Зі слів хворого, захворів 08.09.2019 року, коли відчув загальну слабість, біль в горлі, нежить, підвищення температури тіла до 38,5С, біль голови, кашель, з’явилася нудота, блювота. Хворів 6 діб. Стан погіршувався.

13.09.2019 р. звернувся в КНП ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» Був госпіталізований в реанімаційне відділення ЛОІКЛ. Діагноз при госпіталізації: Гостре респіраторне захворювання. Нейротоксикоз.

18.09.2019 р. у хворого відмічалися порушення з боку нирок, стадія поліурії. При лабораторному дослідженні крові, проведеному у науково-дослідному інституті епідеміології та гігієни ЛНМУ ім. Д.Галицького: виявлені антитіла до вірусу Puumala.», - йдеться у повідомленні.

Заключний діагноз: Геморагічна гарячка з нирковим синдромом, викликана Hantavirus Puumala.

«В ході епідрозслідування було  встановлено, що хворий під час інкубаційного періоду перебував декілька днів у м.Дніпрі, відвідував дачну ділянку на околиці міста, але заперечує будь-які можливі контакти з гризунами та їх екскрементами. Відпочинок на природі, купання та риболовлю заперечує. Санітарно-гігієнічні умови проживання в квартирі задовільні. Підвальними приміщеннями не користувався. Часто вживав в їжу приправу з насіння кмину (приправа «Зіра», яку вирощують в Південно-Східній Азії), придбану на торговому ринку «Сихів» у м.Львові, не фасовану, ймовірно інфіковану екскрементами гризунів, термічно необроблену.

На сьогодні хворий виписаний додому в задовільному стані.»

Довідка: Геморагічна гарячка з нирковим синдромом (ГГНС) - гостра вірусна природно-осередкова хвороба, що характеризується гарячкою, загальною інтоксикацією, своєрідним ураженням нирок, розвитком гострої ниркової недостатності та тромбогеморагічного синдрому (порушення згортання крові).

Збудники хвороби – арбовіруси. Джерелами геморагічної гарячки з нирковим синдромом є різні дикі мишоподібні гризуні, іноді щурі. Арбовіруси передаються людині через вдихання заражених вірусом аерозолів екскретів та секретів; через забруднену їжу, рідше — через укуси гризунів. Інкубаційний період триває від 7 до 46 днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: