Газу з Польщі буде більше: на Львівщині завершили монтувати газопровід

газопровід
Фото ілюстративне.

На компресорній станції «Комарно» (Львівська область) Укртрансгазу завершено будівельно-монтажні роботи та підключення нової технологічної ділянки трубопроводу-перемички.

Про це повідомляють на сайті НАК «Нафтогаз».

«Оновлена конфігурація лінійної частини газопроводу дозволить транспортувати блакитне паливо як в аверсному, так і в реверсному режимах між Україною та Польщею. Реконструкція збільшить потужність та маневреність транспортування і допоможе забезпечити надійне і безперебійне проходження опалювального сезону 2019/2020,» - йдеться у повідомленні.

У Нафтогазі додали, що проведення тестового пуску в реверсному режимі, що стане фінальним етапом завершенням робіт на об’єкті, планується до кінця жовтня.

КС «Комарно» задіяна у транспортуванні газу через кордон Україна – Польща. Модернізація технологічної трубопровідної обв’язки компресорної станції дозволить суттєво підвищити маневреність та надійність функціонування ГТС у разі припинення транзиту російського газу з 1 січня 2020 року. Проектна потужність модернізованої ділянки складатиме 15 млн куб. м на добу в аверсному режимі та 18 млн куб. м на добу в реверсному режимі з Польщі.

Нагадаємо, у травні Україна та РФ почали переговори щодо укладення нового контракту на транзит газу територією України. Нова угода має запрацювати з початку 2020 року, проте Нафтогаз і Газпром все ще не узгодили її умови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: