РПЦ розірве відносини з Грецькою церквою через визнання ПЦУ

58b7303dbacffe2061ce33af0e6b8702_650x410_2_650x410

У Москві відбувся позачерговий синод Російської православної церкви.

Російська православна церква (РПЦ) розірве молитовне спілкування з ієрархами Елладської православної церкви (частина Грецької церкви), у разі визнання Православної церкви України. Про це заявив глава Синодального відділу із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда, передають російські ЗМІ.

Відзначимо, сьогодні в Москві відбувся позачерговий синод Російської православної церкви. Його зібрав патріарх Кирило - через визнання Православної Церкви України спочатку Константинопольським Патріархатом, а тепер і Елладською церквою.

«Припиняємо молитовне та євхаристійне спілкування з тими архієреями Елладської церкви, які вступили або вступають в таке спілкування з представниками українських неканонічних розкольницьких угруповань», - сказав він.

РПЦ також уповноважила патріарха Кирила припинити згадувати в літургії предстоятеля Елладської церкви, якщо він вступить у молитовне спілкування з представниками ПЦУ.

Нагадаємо, що Елладська церква визнала канонічність автокефалії ПЦУ. Крім того, предстоятель Елладської церкви продовжить займатися питанням визнання Православної церкви України.

Відзначимо, у вересні суд призупинив ліквідацію УПЦ Київського патріархату. Ліквідація цієї церкви була умовою створення автокефальної ПЦУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: