Сьогодні у Львові презентуватимуть стрілецькі мемуари Івана Іванця

іванець

У четвер, 17 жовтня, о 16.00 Львівський Національного музею ім. Андрея Шептицького запрошує львів'ян та гостей міста на презентацію видання «Іван Іванець (1893 – 1946): Стрілецькі мемуари, творча спадщина».

Музей знаходиться за адресою проспект Свободи, 20.

Про це повідомляється на сторінці події у Фейсбук.

«Видання присвячене унікальній постаті культурно-мистецького та громадсько-політичного життя України першої половини XX століття – митцеві, фотодокументалісту, музейнику, мистецтвознавцю і публіцисту, правнику, діячу кооперативного руху в Галичині, учаснику національно-визвольних змагань 1917-1920 років, поручнику Корпусу Українських Січових Стрільців та Української Галицької Армії, доктору правничих наук Іванові Іванцю (1893 – 1946)», - йдеться у анонсі.

Крім нарисів про життя і творчість Івана Іванця у збірнику публікується мистецтвознавча белетристика автора, окремі з його численних спогадів про стрілецьке минуле. Вперше вводиться у науковий обіг великий масив творів малярства і графіки І. Іванця з фондів Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького, а також приватних збірок України та Чехії.

Книга є результатом співпраці Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького та Львівської національної академії мистецтв. Реалізація видавничого проєкту підтримана Фондом Родини Піцюрів при Фундації ім. Тараса Шевченка в м. Вінніпеґ (Канада). Автори-упорядники Андрій та Роман Яціви; науковий редактор та автор вступної статті - д. і. н. Микола Литвин.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: