У Польщі планують криміналізувати сексуальну освіту та прирівняти гомосексуальність до педофілії

2019-10-17 17.58.49 espreso.tv a8162a02baf1

У Польщі сьогодні голосують за законопроект, що криміналізує сексуальну освіту та прирівнює гомосексуальність до педофілії.

Про це повідомляє Amnesty International.

У Польщі розглядають законопроект, який передбачає, що викладання або навіть сприяння сексуальній освіті для осіб, які не досягли 18 років, є злочином, що карається на строк до трьох років тюремного ув’язнення.

«Цей необачний та регресивний закон сприятиме поширенню страху і неосвіченості, піддаючи молодих людей ризику. Його вплив буде відчутним далеко поза межами шкільних класів чи аудиторій. Він матиме надзвичайний ефект для вчителів та вчительок, активістів/активісток і навіть для батьків, які хочуть розмовляти зі своїми дітьми про секс. Сексуальна освіта має вирішальне значення для інформування молоді про своє тіло та важливість таких речей, як здорові стосунки, згода, контрацепція та профілактика захворювань, що передаються статевим шляхом», - вважає директорка Amnesty International Польща Драгіня Надаждін.

Вона також зауважила, що в Польщі, де доступ до абортів є легальним лише в певних обмежених випадках, важливе значення має сексуальна освіта.

Надаждін додала, що законопроєкт прирівнює гомосексуальність до педофілії, що «викриває тривожну гомофобію, що лежить в основі цієї правової ініціативи».

"Політика має бути подалі від шкільних класів і аудиторій, і ми закликаємо народних депутатів відхилити цей закон", - заявила директорка Amnesty International Польща.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: