Як Львів відзначатиме ювілей виходу УГКЦ з підпілля

Sheptytsьkyi

Упродовж жовтня-листопада у Львові проведуть низку релігійних, освітніх, культурних, спортивних й екскурсійних заходів, присвячених 30-літтю виходу УГКЦ з підпілля та вшанування Праведного Митрополита Андрея Шептицького.

Про це повідомляє «Духовна велич Львова».

Ініціативи напрацювало місто спільно з Церквою. 1 листопада львів'ян та гостів міста запрошують 1 листопада звершити прощу до гробу Праведного Митрополита і стати «живою частинкою» Дня прослави.

«Наше місто інтенсивно долучається до заходів із вшанування пам’яті нашого праведного Митрополита Андрея. За життя Андрей Шептицький дуже багато зробив для міста. Щодня о другій годині маємо молитву біля гробу Праведного Митрополита Андрея, де молимося особливо за онкохворих чи взагалі за всіх хворих людей. Молитва зцілює тіло і приготовляє його до зустрічі з Богом. Тому хочу заохотити всіх щонайменше 1 листопада прийти на цю нашу прощу», — сказав преосвященний владика Володимир (Груца), єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Особливі урочистості відбудуться 1 листопада в Архикатедральному Соборі Святого Юра. На цьому акцентував отець Павло Дроздяк, капелан Львівської міської ради, керівник прес-служби Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ.

В межах святкових заходів Андрея Шептицького планують показати не лише як духовного лідера, а й як будівничого міста. Міський голова підписав відповідне розпорядження, де в межах наступних 2−3 місяців всі заходи в міських установах проходитимуть під покровом Митрополита.

«30-ліття легалізації української греко-католицької церкви та феномен Андрей Шептицького тісно взаємопов'язані. Адже за 30 років Церква відбулася не лише інституційно, розбудувавши свої церковні одиниці, але вийшла за межі храмів — це і військове капеланство, студентське капеланство, медичне капеланство, пенетенціарне служіння і багато інших речей, де Церква надає духовну опіку для усіх потребуючих.

І тому ми вертаємося до першоджерела — хто був тим, хто дав нового духа розвитку Церкві? Це брати Шептицькі — Праведний Митрополит Андрей та Блаженний Климентій. Ми знаємо про їхню надактивну участь в житті і діяльності не лише нашого міста, а всієї України і світу, де були українські поселення», - пояснив Павло Дроздяк.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: