Зеленський підписав закони про касові апарати для ФОПів

03ea3e8cdcd6c52a111e49e23f403025_1559319546_extra_large

Президент України Володимир Зеленський підписав закони про застосування касових апаратів у сферах торгівлі, харчування та послуг, а також про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Зазначається, що законами запроваджується обов'язковість використання реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями, що працюють у сферах торгівлі та харчування. Разом з цим, таким ФОПам та іншим підприємцям дозволять використовувати безкоштовні аналоги касових апаратів у вигляді додатків на смартфони, планшети та комп’ютери.

Також законами запроваджується механізм кешбеку. Цей механізм передбачає, що споживачі зможуть отримати кешбек у розмірі 100% вартості придбаного товару, якщо виявлять, що продавець продав їм цей товар не за фіскальним чеком (тобто, такий продаж не зареєстрували у податковій).

«Закони спрямовані на захист легального бізнесу від недобросовісної конкуренції, виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків, «сірого» товару, покращення ефективності податкового адміністрування та державного контролю за розрахунковими операціями», — повідомляють в Офісі президента.

Нагадаємо, що зазначені закони гостро критикують підприємці. Зокрема, деякі великі роздрібні мережі погрожують, що набуття чинності цих законів призведе до закриття їхнього бізнесу. У податковій та уряді ці заяви відкидають, зазначаючи, що на чесний бізнес реалізація цих законів ніяким чином матеріально не вплине.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: