Мінфін із МВФ мізкують, як повернути мільярди доларів, витрачених на Приватбанк

маркарова

Українська делегація на переговорах з Міжнародним валютним фондом обговорює питання повернення 155 мільярдів гривень, витрачених на націоналізацію Приватбанку.

Про це заявила міністр фінансів Оксана Маркарова в ефірі «Голосу Америки».

«Стабільність і нормальна робота банківського сектора - це завжди були питання, які розглядалися як з МВФ, так і з ЄС», - сказала вона.

«Тому що неможливо мати і макростабільність, і економіку, яка стрімко розвивається, без нормально працюючої банківської системи. Тому «Приватбанк» - дуже складне питання. У нас в даному випадку нічого не змінилося. Є юридична стратегія, якої ми дотримуємося. Є 155 млрд грн грошей платників податків, які держава інвестувала в цей банк... Обговорюється дуже багато питань, в тому числі отримання кредитних коштів назад не тільки від «Приватбанку», а й від інших проблемних банків», - додала вона.

У той же час, Маркарова не розповіла, чи обговорюється з МВФ ситуація навколо судових рішень на користь колишніх акціонерів Приватбанку Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Маркарова зазначила, що дискусійних тем для обговорення з МВФ значно поменшало, оскільки Україна вже прийняла ряд законопроектів, які раніше завжди були присутні в переговорах. Зокрема - закон про спліт, про економічних операторів тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: