НАБУ повідомило про підозру Гладковському

oleh-hladkovskyj_large

Національне антикорупційне бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем колишньому першому заступнику секретаря Ради національної безпеки та оборони Олегу Гладковському.

Гладковському вручили підозру за двома епізодами: недостовірне декларування (ст. 366-1 ККУ) та зловживання службовим становищем (ст. 364 ККУ).

Епізод про зловживання службовим становищем стосується перемоги корпорації «Богдан» на тендерних закупівлях вантажних автомобілів виробництва компанії для потреб Збройних сил України.

«Керівником САП Назаром Холодницьким погоджено повідомлення про підозру колишньому першому заступнику секретаря РНБО. У п'ятницю, 18 жовтня, детективами НАБУ повідомлено про підозру колишньому посадовцю у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ст. 366-1 Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що Гладковський використовував надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою одержання неправомірної вигоди структурою, в якій він є кінцевим власником, а саме – автомобільною компанією «Богдан Моторс». Зокрема, НАБУ вважає, що він забезпечив включення до державного оборонного замовлення і подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства «Автоскладальний завод №2», що входить до складу «Богдан Моторс». Внаслідок таких дій державі завдано понад 10,62 млн грн збитків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: