Уряд пропонує Раді переглянути бюджет на 2019 рік через зменшення доходів та низький курс гривні

630_360_1484151969-7925

Кабінет міністрів України подав на розгляд парламенту законопроект про внесення змін до бюджету на 2019 рік.

Уряд пропонує переглянути показники бюджету через недоотримання доходів бюджету, а також зменшення видатків на обслуговування державного боргу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Зокрема, через зміцнення курсу гривні, в уряді пропонують зменшити планові доходи бюджету на 2019 рік на 20,4 мільярда гривень. Це станеться через те, що під час складання бюджету прогнозувався курс долара на рівні 28,2 гривні, в той час як реальний курс за перші 9 місяців цього року склав в середньому 26,4 гривні.

«При цьому це зниження доходів збалансовано зменшенням плану видатків на обслуговування державного боргу на 21,6 млрд грн», — повідомляють у Мінфіні.

Разом з цим, уряд передбачив у своєму законопроекті виділення додаткового 1 мільярду гривень на фінансування державних шахт, додаткові 354,5 мільйона гривень на підтримку чорнобильців, 787 мільйонів гривень на реабілітацію людей з інвалідністю. Також виділили додаткові кошти на соціальний захист військовослужбовців та ветеранів, паралельно скоротивши у 5 разів видатки на Фонд президента України з підтримки освітніх на наукових програм для молоді.

Доходи бюджету за три квартали 2019 року виконали на 94,6% від розпису. Тобто до бюджету не надійшло 37,15 мільярда гривень запланованих доходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: