Виконком узаконив вже збудовану житлову 14-ти поверхівку на вулиці Масарика

IMG_6055

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив дозвільні документи на уже споруджений будинок на вул. Масарика, передає кореспондент Дивись.info.

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив дозвільні документи на уже споруджений будинок на вул. Масарика.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

Зокрема, виконком видав ТзОВ «Розвиток нерухомості» містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вул. Струмок — вул. Т. Масарика, 7. Попередні містобудівні умови були видані ще у 2014 році, але згодом скасовані Верховним судом. Відтак, будинок в якому уже живуть мешканці не можуть ввести в експлуатацію.

Як пояснила директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, попередні містобудівні умови були видані департаментом містобудування, а не виконкомом.

«Друга причина – це те, що у містобудівних умовах і обмеженнях не вказана відстань до садочка №167, що розташований поруч, і не обґрунтовано відповідність санітарним нормам і правилам», – пояснила Гелена Пайонкевич.

Третьою причиною, за її словами, була невідповідність із зонінгом. У 2014 році, коли видавали попередні містобудівні умови, територія будівництва належала до зони багатоповерхової житлової забудови, а у 2016 році, коли затвердили зонінг Шевченківського району і коли вже почали будівництво, цю зону віднесли до дитячих дошкільних закладів.

«Це зробили або помилково або з інших причин. Я так розумію, що замовник містобудівної документації не вказав, що там уже є виділена земельна ділянка», – додала начальниця юридичного депертаменту.

На засідання виконком прийшли мешканці будинку та директорка садочку, що поруч з будинком Ольга Когут. Вона запевнила, що будинок дошкільній установі зовсім не заважає. Навпаки, забудовник впорядкував ділянку поруч з садочком, на якій було звалище, а також допоміг провести деякі ремонтні роботи.

«Забудовник перекрив нам всі павільйони, зробив там цементну підлогу. Постійно, коли треба було щоб поремонтувати нам допомагав», - розповіла директорка закладу.

Водночас активісти ГО «Народна дія Львів» заявили, що під час спорудженні будівлі, забудовник переніс під паркан садочку газопровід середнього тиску.

«Охоронні зони це 4 метри з обох боків, це значить що ця площа території садочка уже випадає з експлуатації. Це міна сповільненої дії. Також суд вказав, що не були встановлені охоронні зони бойлерної і котельні», - заявила активістка Анна Біликівська.

Вона додала, що новий будинок порушив норми інсоляції і затіняє територію садочку якраз у час коли гуляють діти.

«Крім цього порушені пожежні норми. При такій висоті об'їзд має бути навколо всього будинку. А між будинком і садочком може проїхати лише легкова машина, - додала активістка.

Відтак, активісти закликали не погоджувати містобудівні умови в такому вигляді, і шукати шляхи для усунення недоліків.

Водночас всі аргументи активістів заперечили представник забудовника, мешканці, та директорка садочку.

Так, представник забудовника запевнив, що всі норми під час будівництва були дотримані.

Директорка садочку та мешканці заявили, що тінь, яку створює будинок, навпаки створює  затінок, тоді як раніше сонячні промені потрапляли в кімнати відпочинку дітей, створюючи велику спеку.

Зрештою, під час голосування утримався лише один член виконкому, решта підтримали надання нових містобудівних умов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: