«Тепер я розумію з чого починати»: львівська прокурорка розповіла про свої найперші завдання

антік2

Прокурор Львівської області Ірина Діденко, нещодавно призначена на посаду, сьогодні понад 2 години спілкувалася з активістами. Після цього вона розповіла про найближчі завдання, які ставить перед собою та підлеглими. Найпершим, вона назвала відкритість органів прокуратури перед громадськістю.   

«Органи прокуратури довший час були закритою системою від медіа, громадських активістів. Моє основне завдання – відкриватися. Для початку це буду робити я. У нас завжди буде зворотній зв'язок, а потім сподіваюся він буде і на нижчих рівнях прокуратури. Сьогодні на зустріч прийшло понад 100 активістів і питань настільки багато, що роботи в нас вистачить надовго. Основна проблематика, яку я побачила – це недовіра до правоохоронних органів, органів влади, медицина, рейдерство, забудови. Це величезні блоки питань. В нас тепер є багато інформації, і я розумію з чого починати – з якого регіону і якої проблематики. А подальші дискусії вже будуть у форму круглих столів, бо наша громадськість може не лише показувати проблему але і реальні шляхи її вирішення Перше завдання контакт, обмін інформацію з усіма, хто може її надавати, у свою чергу я гарантую зворотній зв'язок по кожній справі, в якій будуть виникати проблемні питання. Мені приємно, що хоча вже стільки разів була обманута довіра громадян прокурорами, сьогодні була  величезна кількість людей які знову готові надати інформацію, з надією що цього разу буде якийсь результат», - розповіла Ірина Діденко.

За її словами, окремою темою обговорення з активістами був величезний масив справ, які тягнуться роками.

«Як мені сьогодні озвучували 5-10 років і немає остаточного рішення. Я вважаю, що це неправильно, нехай це буде непопулярно, але якщо там є докази – ми йдемо в суд, якщо немає – закриваємо. Є  високі вимоги до прокурорів і багато питань покладається на прокуратуру, але ми маємо  обмежені функції, які зводяться до здійснення нагляду за дотриманням законів під час досудового розслідування а також підтримання обвинувачення, у виключних випадках представництво інтересів у суді. Це наша вузька компетенція і я не можу обіцяти чогось більшого. В межах координації будемо намагатися залучати інші правоохоронні органи», - розповіла прокурор області.

Також нагальним питанням є оновлення кадрів прокуратури.

«Воно у суспільстві просто «літає» і скоро буде вирішене. За місяць-два розпочинається атестація на рівні області. А вже 23 жовтня стартує конкурс на рівні  Генпрокуратури. Там буде 5 етапів і навіть якщо особа пройде 4 етапи – на знання законодавства, тести, то на 5 –му етапі буде співбесіда, де переважною буде думка громадянського суспільства щодо доброчесності. На Львівщині всі прекрасно знають, хто доброчесний а хто – ні. Я сьогодні також отримала багато інформації про це. Будемо дивитися, можливо навіть ще до атестації проведемо службові розслідування і будемо приймати кадрові рішення. Я також хочу виїхати до кожного регіону поспілкуватися як з місцевими активістами, так і з прокурорами, до яких теж є багато питань», - заявила Ірина Діденко.

Вона додала, що пріоритетних справ у неї не буде.

«В кожної людини своя справа є пріоритетна. Для мене ніколи не буде стояти якийсь пріоритет,  тому що мені щось подобається більше. Для бабусі з села, те що в неї вкрали якесь майно - це найважливіше. Їй все одно, що тут робиться у центрі. Тому кожна справа важлива, і не можна забувати про дрібні справи. В мене пріоритетів бути не може. Мій пріоритет - це захист звичайного громадянина», - заявила прокурор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: