Як ремонтують найгіршу дорогу у Львові (фото)

IMG_4834

Найгірша у Львові: таку славу має вулиця Курмановича, що у Залізничному районі міста. Дорогу не ремонтували упродовж 40 років, натомість великогабаритна техніка продовжувала руйнувати покриття, не призначене для перевезення значних вантажів.

Для того, щоб забезпечити зручну транспортну розв'язку для працівників довколишніх підприємств, міська влада  у поточному році профінансувала капітальний ремонт вулиці Курмановича на ділянці від вулиці Данила Апостола до вулиці П'ясецького, передає кореспондент Дивись.info.

Рік культури і ремонту доріг

До перших морозів планують покласти перший шар асфальту та прокласти інженерні комунікації, навесні та упродовж літа 2020 року - повністю закінчити ремонт. Загальна вартість робіт на цій ділянці складає 71 млн грн. Продовження роботи на Курмановича - на ділянці від Данила Апостола до Рудненської – ще 40 млн грн. На стратегічну важливість цієї дороги вказує також той факт, що вона є об'їзною і дає можливість розвантажити Городоцьку.

«Якщо ви їхали по частині Курмановича, то відчули, що це найгірша дорога у Львові, - зауважує міський голова Андрій Садовий. - Враховуючи кількість людей, які працюють на підприємствах поруч, ми зобов’язані забезпечити їх гідними умовами транспортування. Плануємо завершити роботи на вулиці Курмановича орієнтовно до кінця липня наступного року. Фінансування не бракує».

Востаннє вулиця Курмановича ремонтувалася у 80-х. Будівничі не прогнозували перевезення великих вантажів, тому не укріплювали її відповідним чином. Натомість капітальний ремонт має забезпечити надійність та довговічність покриття.

За словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, якісна основа підготує покриття для можливості перевезень значних вантажів. «Протяжність дороги становить більше кілометра. Станом на зараз виконуються роботи щодо дощової каналізації, облаштовують решітки дощоприймачів, і дренажі. Якісна система водовідведення необхідна, бо на вулиці Курмановича є підводні води. Наступний аспект – облаштування 1-го шару асфальту – 10 см. Крім того, в основі буде щебінь і пісок. На наступний рік буде 5 см асфальту».

Також на вулиці Курмановича планується облаштування велодоріжки, освітлення, висадження дерев. Як повідомила Ірина Маруняк, ці роботи будуть проведені в наступному році. «Але вже перший шар покриття забезпечить проїзд транспорту на ділянці від вул. Данила Апостола до П'ясецької. Також будуть облаштовані зупинки».

Андрій Садовий також наголосив, що вулиця Курмановича - не єдина, яка потребує термінового ремонту. «У поточному році також плануємо розпочати ремонт на частині вулиці Шевченка. Для мене особисто наступний рік – це рік культури і рік ремонту доріг. Додатково до тих коштів, що прописані у бюджеті, залучаємо 1 млрд 300 млн грн. Туди входять вулиці Богдана Хмельницького, Шевченка, Бандери, Пасічна. Також плануємо обладнати кільце по вулицях Зелена і Пасічна».

Про поточний стан Двірцевої та Замарстинівської

«Щойно мали розмову з підрядною організацією по площі Двірцевій – там немає проблем, - повідомляє мер. - Стосовно Замарстинівської - вирішуємо в робочому порядку питання, які виникають під час ремонту. Вулиця має складний рельєф, наявні плавуни, через це будинки поруч почали просідати. Ми відселили мешканців, арендуємо для них житло, тим часом фахівці укріплюють фасад будинків. За час своєї роботи не пригадую більш складного проекту, ніж Замарстинівська. Однак найгірше позаду, ми рухаємось вперед».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: