За Гладковського внесли заставу 10,6 мільйона гривень

oleh-hladkovskyj_large

Сім'я Олега Гладковського внесла за нього заставу 10,6 мільйона гривень.

За колишнього заступника секретаря РНБО та чинного президента корпорації «Богдан» Олега Гладковського внесли заставу 10,6 мільйона гривень.

Про це повідомила керівник відділу комунікацій Вищої антикорупційного суду Олеся Чемерис, передає Слово і Діло.

Нагадаємо, ВАКС обрав Гладковському запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці з правом внесення застави в розмірі 10,6 млн гривень.

Гладковського затримали 17 жовтня за спробу покинути Україну. За даними НАБУ, йому відмовили в вильоті з аеропорту «Бориспіль», після чого ексчиновник був затриманий у ресторані.

Раніше Гладковському повідомили про підозру в порушенні двох статей Кримінального кодексу України (ч.2 ст. 364 та ст. 366-1). Колишньому чиновнику інкримінують зловживання службовим становищем та недекларування доходів. За даними слідства, ексзаступник секретаря РНБО використовував свої повноваження для одержання неправомірної вигоди.

Йдеться про те, що Гладковський забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю на тендера вантажних автомобілів «Богдан», кінцевим власником якого він є. В результаті його дій держава нібито зазнала збитків на суму понад 10,62 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: