Археологи будуть проводити нагляд за ремонтом на вулиці Корнякта

Корнякта

Археологи РАС проводитимуть нагляд під час капітального ремонту вулиці Корнякта у Львові. Відповідних домовленостей досягли вчора, 21 жовтня, під час спільної наради представники Галицької районної адміністрації Львова, Інституту просторового розвитку, підрядника виконання робіт та РАС.

Про це повідомляє Науково-дослідний центр «Рятівна археологічна служба» у соцмережі.

Там де запроектовано колодязі і прокладання труб, заплановане попереднє шурфування для з’ясування глибини залягання культурного шару.

«Вулиця Корняка названа на честь львівського заможного купця і мецената Костянтина Корнякта. Як вулиця вона сформувалась лише у другій половині ХІХ ст. Натомість до того тут була міська забудова. Зокрема, на місці нинішньої вулиці раніше стояв мурований монастир тринітаріїв, закладений 1703 року, у якому 1784 року відкрили Львівський університет. Будівля була зруйнована 1848 року, під час революційних подій.

Попри старт археологічних робіт на вул. Корнякта, ми черговий раз наголошуємо на тому, що залучення археологів під час земляних робіт в історичному ареалі Львова вже після їх початку є неприпустимим та порушує законодавство. Сподіваємось, що ця проблема врешті буде у Львові вирішена системно. Водночас надалі залишається питання, хто відповідальний за допущені помилки», - йдеться в дописі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: