Ще один виробник сигарет відкликає 350 мільйонів сплаченого акцизу

original (1)

Компанія JTI Україна подала заяву до Державної фіскальної служби щодо повернення сплаченого акцизного податку на 350 мільйонів гривень у зв'язку з підтримкою парламентом законопректу №1049.

Компанія JTI Україна подала заяву до Державної фіскальної служби щодо повернення сплаченого акцизного податку на 350 мільйонів гривень у зв'язку з підтримкою парламентом законопректу №1049, повідомляє Економічна правда.

«Ми на 73% знизили виробництво у другій половині жовтня порівняно з планами.

Ми відкликаємо 350 млн грн сплаченого акцизу через прийняття Верховною Радою законопроекту щодо встановлення фіксованої торгівельної маржі на сигарети», - сказав в коментарі ЕП директор з корпоративних питань і комунікацій Гінтаутас Діргела.

За його словами, у 2018 році компанія сплатила 8,35 млрд грн акцизного податку.

Нагадаємо, 4 жовтня ВР прийняла у цілому законопроект №1049 «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

За день до голосування групою народних депутатів було внесено поправку № 8, якою регулюються торговельні націнки на сигарети для дистрибуції.

Суть поправки зводиться до встановлення торговельної націнки (так званої, «маржі») на сигарети для оптової та роздрібної торгівлі на рівні 7% та 13% від максимальної роздрібної ціни відповідно.

British American Tobacco зупинила виробництво тютюнової продукції на заводі «В.А.Т.-Прилуки» в Чернігівській області.

Кабінет міністрів планує цього тижня провести зустріч з тютюновими компаніями для обговорення «тютюнової» правки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: