Субсидії на новий опалювальний період нараховуватимуть автоматично, але не всім

5ea62a28aac8c8759dcbfba2df1bf952d0f99628

Переважній більшості субсидіантів  допомога нараховується автоматично, тож подавати повторно документи не потрібно. Про це йшлося на апаратній нараді у ЛОДА.

Більшості субсидіантів  допомога нараховується автоматично, тож подавати повторно документи не потрібно. Про це йшлося на апаратній нараді у ЛОДА.

Звертатися до органів соцзахисту потрібно тим, хто не робив цього у травні, зокрема це стосується внутрішньо переміщених осіб та тих громадян, у сімейному стані яких відбулись зміни.

Цьогоріч уряд заклав у бюджет на наступний рік 48 млрд грн на всю Україну. На субсидії мешканців Львівщини у 2018 – 2019 роках було передбачено 3,4 млрд грн.

«На завершення опалювального періоду 2019 року в області налічується 220 тисяч домогосподарств,які отримували субсидію. За останніми даними, 172 тисячі осіб, що мають право на пільги. Натомість,тих, що мають статус нараховується 280 тисяч осіб.

Це пояснюється тим, що одна людина може бути одночасно у двох статусах, відповідно той статус, який дає право на більшу пільгу, він і застосовується», -  розповів заступник директора департаменту соціального захисту ЛОДА Віктор Степанюк.

«Наразі існує кілька варіантів відмов у наданні субсидії, вони суттєво не змінюються з попереднього року. Однак лише три із них є категоричними: коли площа квартири перевищує 120 метрів квадратних, а будинках -  200 метрів квадратних, при наявності заборгованості з виплати аліментів понад три місяці, а також коли відсутні доходи з одночасним перебування за кордоном понад 2 місяці», - додав Віктор Степанюк.

Він нагадав, що 20 жовтня уряд вніс зміни у порядок призначення субсидій. Комісіям органів місцевого самоврядування надано право призначати житлову субсидію дитячим будинкам сімейного типу (ДБСТ) на понаднормову площу житла. До доходу ДБСТ не буде враховуватися матеріальна допомога та стипендія дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також придбані ними транспортні засоби.

У сільській місцевості під час призначення житлової субсидії не будуть враховуватися доходи одного з подружжя пенсійного віку, який зареєстрований за іншою адресою - це дозволить їм отримати допомогу на оплату житлово-комунальних послуг.

Окрім цього субсидія військовослужбовцям призначатиметься без отримання інформації про сплату ними єдиного соціального внеску. Також переглянуто алгоритм розрахунку платежу з наступного періоду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: