В Україні достатньо протидифтерійних сироваток - Скалецька

вакцинація
Фото ілюстративне. З відкритих джерел

Цього року в Україні зафіксовано два випадки захворювання на дифтерію у Хмельницькій та Луганській областях та ще два, у Тернопільській та Закарпатській, наразі лабораторно підтверджуються.

Про це у соцмережі написала міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

«Дифтерія - це вакцинокерована інфекція, тому закликаю- всіх, хто не зробив планове щеплення, згідно з календарем щеплень, звернутися до свого сімейного лікаря та вакцинуватися. Якісна та безпечна вакцина є в усіх регіонах України, і надається безоплатно як для дітей, так і для дорослих.

Якщо у вас виникла підозра на дифтерію негайно зверніться до свого лікаря. На сьогодні в Україні достатньо протидифтерійних сироваток, які необхідно максимально швидко ввести при підтвердженні даного захворювання», - йдеться в дописі.

Міністерка нагадує, дорослим необхідно ревакцинуватися від дифтерії та правця кожні 10 років, починаючи з 26 років. Якщо, з певних причин, дорослий чи дитина від 7 років, раніше не вакцинувалися, тоді для повного захисту, їм необхідно отримати щонайменше три дози вакцини АДП-М з чітким інтервалом:
- спочатку перша доза
- через місяць – друга,
- через 6 місяців після другої – третя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: