Нардеп Ткаченко не задекларував будинок на Трухановім острові

ткач

Народний депутат від «Слуги народу» і колишній гендиректор телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко користується незадекларованим маєтком у природоохоронній зоні – на Трухановому острові у Києві.

Про це повідомляє "Українська правда".

Задекларувати нібито орендований будинок на острові Ткаченко мав ще будучи кандидатом у народні депутати, але цього так і не зробив. Основний будинок, два будинки меншого розміру і подвір’я з озерцем на ганку розташовані посеред ділянки землі у 4 гектари.

Цю ділянку місто передало в оренду на 15 років під водно-спортивний комплекс ТОВ «Учбово-спортивний комерційний клуб «Україно».

Будувати на цій землі житло заборонено: це земля лісогосподарського призначення, яка належить до прибережної захисної смуги і входить до охоронної зони.

Наразі маєток оточено парканом. На автоматичних воротах постійно чергує сторож, який пояснює охочим підійти до води, що це – приватна територія.

Фото з цього незаконного маєтку на Трухановому острові Олександр Ткаченко оприлюднив ще у травні 2018 року, що свідчить про те, що використовує він його більше року.

Сам Ткаченко заявив «Українській правді», що у травні орендував на пів року один із будинків на Трухановому острові – але не той, що на фото у журналістів. Депутат і претендент на посаду голови КМДА запевнив, що договір оренди буде відображено у декларації за 2019 рік.

Передісторія:

Олександр Ткаченко – колишній генеральний директор "1+1 Медіа", колишній журналіст, телеведучий і продюсер, тепер – народний депутат від "Слуги народу", голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради IX скликання.

Балотуючись у нардепи, Ткаченко припустив, що може балотуватися в мери Києва – хоча нібито не планував цього. Згодом Верховна Рада ухвалила у першому читанні проект закону про місто Київ – столицю України, внесений Ткаченком та іншими мажоритарниками Києва зі «Слуги народу».

У жовтні Ткаченко подав декларацію кандидата на посаду голови Київської міської державної адміністрації. Ткаченко просив прем'єр-міністра Олексія Гончарука провести аудит діяльності мера Києва Віталія Кличка та владних структур столиці.
Ткаченко розпочав передвиборчу кампанію з критики старої влади й обіцянки за рік побудувати наземне метро на Троєщину.

У його декларації за 2018 рік значиться, що Ткаченкові належить 5% телерадіокомпанії «Студія 1+1», 25% ТОВ «Бабель», майже 17% «Квартал ТВ», майже 17% «1+1 продакшн».

Крім того, Ткаченко – кінцевий бенефіціар 12-ти ТОВ («Солюшнз», «Віжн ТБ», «Віжн Медіа», «Плюс ТБ», «Бабель», «Кінолав», «Книголав», «Баварський двір», «Фонд розвитку кіномистецтва», «Нова кіностудія», «Планета кіно», «НТМ») та 2-х приватних товариств – «Сінема Лав Лтд» (Велика Британія) та «А.Т.Трейдінг».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: