«Охматдиту» передали обладнання в межах програми,що реалізується Урядом Японії

73_big

Обласній дитячій лікарні «Охматдит» сьогодні передали каталог обладнання в межах Програми безпеки людини «Кусаноне», що реалізується Урядом Японії.

Фінансову допомогу у розмірі 77 тисяч доларів скерували на модернізацію медичного обладнання. Під час передачі обладнання Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураі оглянув лікарню та поспілкувався із лікарями, йдеться на сайті Львівської ОДА.

«Дуже приємно, що обладнання уже в лікарні та правильно використовується. Протягом багатьох років ми підтримуємо різні проекти в різних галузях, однак забезпечення лікарень одне з пріоритетних. Ми продовжимо роботу в цьому напрямі, адже найважливіше - це люди та їх здоров'я», - наголосив Посол.

У співпраці із Асоціацією «Єврорегіон Капати - Україна» «Охматдиту» передали напівавтоматичний біохімічний аналізатор у комплекті із термостатом на 18 пробірок, гематологічний аналізатор крові, автоматичний аналізатор газів та електролітів крові та чотири монітори пацієнта.

«Обладнання активно використовується та допомагає в роботі нашим медикам. У нас великі плани з розвитку лікарні, лабораторії та операційні мають відповідати європейським нормам. Ми цінуємо надану допомогу, вона допоможе врятувати на одне життя», - розповіла в.о. директора Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» Олександра Бурда.

Починаючи із 2002 року, в Україні в межах програми «Кусаноне» реалізовано майже 140 проектів на суму понад 9 млн доларів. Проекти реалізовували у галузях охорони здоров’я, освіти, соціального добробуту.

Грант є частиною Офіційної Допомоги Розвитку Японії Україні. З початку встановлення дипломатичних відносин у 1992 році Японія надала Україні допомогу на загальну суму понад 3 млрд доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: