Спалах дифтерії: на Закарпатті є лише вісім доз сироватки

вакцинація2
фото ілюстративне

На Закарпатті нині є 8 доз протидифтерійної сироватки, в області звертатимуться до МОЗ з тим, аби перерозподілити сироватку по регіонах — у зв'язку із спалахом інфекції в Ужгороді.

Про це на брифінгу в Закарпатській ОДА повідомив Михайло Поляк, директор комунального неприбуткового підприємства «Обласна клінічна інфекційна лікарня» Закарпатської облради, повідомляє Укрінформ.

«У нас на Закарпатті є тільки 8 доз протидифтерійної сироватки. У зв'язку зі спалахом інфекції ми звернулися до МОЗ, сьогодні протягом дня будемо ще мати розмови з цього приводу в телефонному режимі. Такі сироватки є у кожній області, тож при потребі МОН вирішить це питання - як перерозподілити цю сироватку між регіонами і поповнити наш запас,» - сказав Поляк.

З його слів, поки що троє хворих на дифтерію студентів-іноземців, які госпіталізовані, не потребують введення сироватки.

Нагадаємо, в Ужгороді зафіксували спалах дифтерії — у обласній інфекційній лікарні знаходяться троє хворих на дифтерію. Ще у 12 виявили позитивний посів на токсигенний штам збудника дифтерії. Усі інфіковані — студенти-іноземці Ужгородського національного університету.

Наприкінці серпня МОЗ розподілило та відправило в регіони партію сироватки проти дифтерії - 200 ампул дифтерійного антитоксину, надані ВООЗ як гуманітарна допомога Україні. Також тривають закупівлі цього препарату за кошти держбюджету.

Дифтерійний антитоксин використовується для лікування дифтерії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: