У Львові поруч з житловими будинками виявили мінометну міну часів Другої світової

міна
(фото мінометної міни виявленої на вул.Тернопільська у м. Львові)

У вівторок, 22 жовтня, о 20:44 рятувальники отримали повідомлення, що під час прогулянки Львовом на вул. Тернопільська виявлено мінометну міну часів ІІ Світової війни.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ ДСНС у Львівській області.

Небезпечну знахідку виявили на відстані 300 м від житлових будинків. За фактом виявлення боєприпасу рятувальники повідомили правоохоронні органи та подали термінову заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

Цього ж дня у рамках проведення планового очищення території в лісовому масиві  Брюховичів о 11:00 було виявлено 105 мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. О 16:00 фахівцями піротехнічної групи боєприпас вилучено та знищено встановленим порядком.

Також у повідомлення рятувальників йдеться: «Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні.

Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення підозрілих предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку «101» або місцеві органи влади».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: