У мерії вже чекають зими: снігоприбиральна техніка в режимі готовності

сніг2

Львів готується до зими. Усі комунальні підприємства задіяні в роботі з механізованого прибирання вулично-дорожньої мережі в режимі готовності до зимового періоду.

Цього року місто закупило для прибирання міста — 5 МАЗів, 2 великих і 2 малих порохотяги, 1 тракторець. Техніку придбано за кошти міського бюджету. Вартість техніки більше 40 млн. грн, повідомляють на сайті Львівської міської ради.

«Готуємося до зимового періоду. Зокрема комунальні служби, а це наші шляхо-ремонтні підприємства, які задіяні в роботі з механізованого прибирання вулиць, звітують про готовність снігоприбиральної техніки до роботи. Цього року вперше у місті Львові закуплено таку велику кількість техніки на загальну суму 40 млн. 900 тис. грн. Зокрема купили 5 МАЗів — це снігоприбиральна техніка, однак вона може бути в літній період переобладнана під водовозку чи під самоскид. Тобто МАЗи — це три в одному — прибирає сніг взимку, улітку миє тротуари і дороги і може бути самоскидом і возити пісок чи інший матеріал.

Закупили також 2 великі порохотяги потужністю 7 м3. З літа вони вже працюють в районах міста, прибирають дороги і прибордюрну частину. І маємо 2 малі порохотяги на 1,8 м3. Хочу відзначити, що це вперше у Львові закуплено малі порохотяги. Застосовуємо їх для миття скверів, площ, тротуарів.

Також придбали 1 трактор з навісним обладнання. Отож, станом на сьогодні у місті Львові є більше 140 одиниць техніки. З них 121 одиниця є снігоприбиральною", — повідомила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Нагадаємо, у минулий зимовий період для прибирання міста було задіяно 135 одиниць техніки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: