В Ужгороді призупиняють навчальний процес на медфакультеті через сплах дифтерії

Ужгород

В Ужгороді протиепідемічна комісія прийняла рішення скерувати невакцинованих студентів УжНУ до пунктів щеплення, а також зобов'язати викладачів університету пройти щеплення від дифтерії.

Про це йдеться в повідомленні Ужгородської міськради.

«Протиепідемічна комісія прийняла рішення: відсьогодні, 24 жовтня, призупинити навчальний процес студентів медичного факультету №2 (для іноземних студентів) до завершення комплексу медичних оглядів та лабораторних обстежень і профілактичних щеплень і до окремого розпорядження; обмежити доступ до клінічних баз студентів медичних факультетів з 25 жовтня і до окремого розпорядження», - йдеться в повідомленні.

Крім того, студентів без документально підтверджених даних про вакцинацію рекомендовано скерувати у пункти щеплення згідно з узгодженими графіками, а також зобов’язати викладачів УжНУ пройти щеплення від дифтерії.

Згідно з рішенням комісії, усім медичним закладам міста незалежно від форми власності необхідно забезпечити проведення щеплень від дифтерії на безкоштовній основі. Для цього Ужгород отримав додатково 8 тисяч доз вакцини.

Разом із тим, управління освіти Ужгородської міської ради зобов’язали забезпечити виконання рішення протиепідемічної комісії щодо недопущення до навчального процесу нещеплених дітей, а працівників закладів освіти пройти щеплення від дифтерії. Керівники відповідних служб, підприємств, міського транспорту, закладів громадського харчування та торгівлі, організацій та установ міста незалежно від форм власності мають забезпечити дотримання санітарно-гігієнічних вимог до утримання приміщень, міського транспорту, закладів громадського харчування та торгівлі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: