На Грибовицьому полігоні виконали 80% запланованих підготовчих робіт із рекультивації

73014727_2535126779900944_5262303122012766208_n

На Грибовицькому полігоні третій місяць тривають активні підготовчі роботи із рекультивації сміттєзвалища.

Станом на сьогодні вивезено 80% забрудненого ґрунту із місця зсуву, який стався у 2016 році. Також 90% сміття з цього місця розчищено та повернуто на купол сміттєзвалища, інформує прес-служба Львівської мерії.

«Головним завданням на цій локації є приведення ділянки до природного стану. Йдеться про впорядкування місця, де три з половиною роки тому стався зсув. Зараз техніка працює поблизу озер з фільтратами, у зневоднених місцях, і вивозить звідти сміття, що залишилося. Усе сміття та забруднена земля вивозиться на купол полігону, нею вирівнюється рельєф і таким чином відбувається виположування схилів. Згодом розпочнеться накриття полігона спеціальним технологічним ізоляційним шаром», — розповів директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря.

Також на Грибовицькому полігоні успішно приступили до ліквідації озер з фільтратами, одне з яких вдалося повністю осушити. Також сформовано бетонний перехоплюючий канал, завдяки якому впорядковано збір фільтратів у підніжжі полігона.

«Будівництво такого каналу є однією з головних завдань підготовчого етапу на полігоні. Якщо до цього часу фільтрати хаотично стікали струмками, то новий рівчак дозволяє під контролем збирати та організовано відводити фільтрат для подальшої очистки. Це дуже важливий чинник, який негативно впливав на довкілля і який нам вже вдалося взяти під контроль», — зазначив директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря.

В процесі підготовчих робіт фахівці готуються до встановлення контейнерів для очищення фільтратів. Зокрема, завезено два насоси зворотного осмосу, а підрядники готуються до монтування мереж. Очікується, що нова станція очищення фільтратів повноцінно запрацює до кінця цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: