На Львівщині 24 жовтня рятувальникам довелося двічі ліквідувати пожежі сухостою

сухостій

За добу 24 жовтня рятувальники двічі госили пожежі сухостою: у Стрийському та Сколівському районах Львівської області.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ ДСНС у Львівській області.

У четвер, 24 жовтня, о 14:08 рятувальники отримали повідомлення про пожежу на відкритій території в селі Нижня Стинава Стрийського району. Пожежу вдалось локалізувати о 14:48 та ліквідувати о 15:44. Вогнем знищено суху траву на площі 500 кв.м.

Також 24 жовтня о 16:42 рятувальники отримали повідомлення про пожежу на відкритій території у селі Грабовець Сколівського району. Пожежу вдалось локалізувати о 18:12 та ліквідувати о 19:29. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 1000 кв. м.

«Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує про заборону спалювання сухостою. Неконтрольований вогонь при сухій та вітряній погоді швидко поширюється, знищуючи гектари трави, пошкоджує і випалює дерева, житлові будинки і призводить до загибелі тварин і птахів, - також йдеться у повідомленні рятувальників. - Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів, автозаправних станцій».

Окрім безпосередньої загрози для здоров’я людини, спалювання листя і сухої трави призводить до такої екологічної шкоди як руйнація ґрунтового шару, адже безпосередньо вигорають рослинні залишки. Небезпечними є такі пожежі і для водіїв автотранспорту. Через дим від таких багать на автодорогах погіршується видимість, що може стати причиною дорожньо-транспортних пригод.

У разі виникнення пожежі необхідно негайно повідомити про загоряння за телефоном 101.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: