Прокурор Холодницький: троє «Слуг народу» хочуть дати свідчення про хабарі

холод

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляє, що упродовж доби після відкриття провадження за фактом можливого отримання 11 депутатами хабарів, до нього записалися троє «Слуг народу», щоб надати пояснення.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляє, що упродовж доби після відкриття провадження за фактом можливого отримання 11 депутатами хабарів до нього записалися троє «Слуг народу», щоб надати пояснення.

Про це повідомляє «Українська правда» з поисланням на заяву Холодницького в ефірі програми «Право на владу».

«За добу після відкриття провадження до мене на прийом записалися декілька осіб, які висловили бажання дати пояснення у цій справі. Це нардепи. Троє. З монобільшості. Перша, хто звернулася – це Ольга Василевська. Я це кажу, бо вона сама вже про це написала у соцмережі», - заявив Холодницький.

Імена інших двох осіб Холодницький назвати відмовився, відзначивши, що це таємниця слідства.

Керівник САП також пояснив, що провадження про можливі хабарі нардепам відкрили не після звернення котрогось з нардепів, а за фактом публікації в одному з видань. Він нагадав, що джерелом інформації для САП, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом, серед іншого, є й інформація у ЗМІ.

При цьому Холодницький відзначив, що станом на вечір 24 жовтня, у САП немає ще прізвищ осіб, яким можна було б оголосити підозру.

Він також під час ефіру уточнив у керівника фракції «Слуги народу» Давида Арахамії, до якого правоохоронного органу він водив свого свідка пропонування хабарів. Арахамія повідомив, що свідка, нардепа від СН, водив до СБУ.

Після цього Холодницький закликав привести цю людину до НАБУ чи САП, оскільки нардепи – це їх підслідність.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: