Сьогодні пікетуватимуть Львівську залізницю через оновлені тарифи оренди приміщень

сонечко

У п'ятницю, 25 жовтня, вихованці танцювальних ансамблів, що займаються у палаці залізничників «Рокс», пікетуватимуть Львівську залізницю, якій належить комплекс. Акція розпочнеться о 13:30 на вул. Гоголя, 1.

Про це повідомила мати однієї із вихованок ансамблю Наталя Кошель на своїй сторінці у Фейсбук.

За словами Кошель, управління Львівської Залізниці підвищило орендну плату за приміщення до такої межі, що ця сума стала непосильною для батьків вихованців колективу.

«На жаль, сьогодні ми можемо бути позбавлені можливості займатися в палаці «Рокса». І причиною усьому є звичайнісінький бізнес, бо, виявляється, ми не рентабельні! Діти, які мовою танцю і пісні поширюють світом українську культуру, стали для якогось дядька не потрібними, не рентабельними. Суму оренди, яку озвучили, сплатити батькам буде по кишені! Вражає до болю і сліз те, що за кордоном нашими дітьми милуються, викликають на біс, а в себе вдома виставляють за двері!» - обурюється Наталя Кошель.

Вийти небайдужих львів'ян на акцію, зокрема, закликала мама іншої вихованки ансамблю «Сонечко» Христина Лебедь. Вона каже, що у травні ансамбль відзначив 40 років, 30 з яких він працював у львівському палаці залізничників.

Загалом у палаці займаються чотири танцювальні колективи, у яких є близько 400 учасників.

У прес-службі Львівської залізниці у коментарі порталу Tvoemisto.tv повідомили, що про виселення гуртків та припинення роботи колективів не йдеться. Втім, детально розповісти про ситуацію пообіцяли згодом.

Батьки розповідають, що мета завтрашньої акції – домогтися нормальної орендної плати за приміщення на час, поки колективи підшукають собі інші.

Водночас, як розповіли в одному з колективів, дітей поки що не виганяють, але поставили умову – платити за оренду по 600-700 грн з дитини.

До прикладу, за один із залів Львівська залізниця хоче отримувати 436 грн оренди за годину користування, а в ньому займаються два колективи протягом 130 годин на місяць.

Ще одна умова від Львівської залізниці – керівники колективів мають зареєструватись приватними підприємцями.

Керівники ансамблів шукають інші приміщення. Розглядали, до прикладу, «Електрон», де вартість оренди зали площею 100 квадратних метрів становить 17 тис. грн у місяць, а не погодинно. Та для того, щоб визначитись із приміщенням та переїхати, потрібно щонайменше 2-3 місяці, а оренду в палаці потрібно платити вже із листопада.

Окрім того, додають в ансамблі, всі ремонти у залах палацу «Рокс», де займаються діти, зроблені за батьківські кошти: куплені дзеркала, побілка, апаратура тощо.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: