У МВС повідомили, про які злочини звітуватимуть щоквартально

МВС

Міністерство внутрішніх справ України готове публічно представляти щоквартальні звіти щодо ходу розслідування злочинів проти журналістів.

Про це повідомив у п'ятницю у Facebook голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко.

« Також МВС уповноважує заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка та голову Національної поліції Ігоря Клименка координувати зусилля МВС та Нацполіції для ефективного реагування на факти перешкоджання журналістській діяльності», - зазначив голова НСЖУ.

Томіленко також повідомив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відповідні доручення дав під час зустрічі з ним. На зустрічі також обговорювалася підготовка до майбутніх парламентських слухань з безпеки журналістів, які пройдуть 6 листопада.

«Призначити у структурі МВС осіб високого рівня, відповідальних за ефективність розслідування злочинів проти журналістів, та регулярно звітувати про зусилля щодо захисту медійників – головні ініціативи НСЖУ, яка від липня 2017 року вимагала призначення спеціальних парламентських слухань з безпеки журналістів», - йдеться у повідомленні.

За словами Авакова, Міністерство внутрішніх справ відкрите до діалогу щодо покращення безпеки українських журналістів. «Перед Національною поліцією ставимо завдання запровадити режим ефективного оперативного реагування на факти перешкоджання (діяльності - ред.) журналістів», - додав міністр.

За даними Томіленка, Аваков також погодився забезпечити персональне реагування на перелік резонансних нападів на журналістів у регіонах, який підготувала НСЖУ.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: