Наступного року у Львові хочуть збудувати 6 нових басейнів

plavannya

Наступного року у різних мікрорайонах Львова можуть розпочати будувати 6 нових басейнів. Принаймні, такі амбітні плани озвучили у мерії.

Про це інформує Дивись.info.

За словами міського голови Андрія Садового, уже напрацьований перелік земельних ділянок, де це можливо зробити, і за кожною з них місто підготує дорожні карти щодо того, яким чином реалізувати проект — у партнерстві, у співпраці із забудовником чи самостійно, бюджетним коштом.

«Ми напрацювали низку ділянок, на яких можемо планувати створення нових басейнів. Тому маю прохання, щоб Галина Слічна спільно з головним архітектором міста Антоном Коломєйцевим пропрацювали їх і презентували отримані напрацювання. Я б дуже хотів, щоб ми визначили по кожній ділянці дорожню карту: чи робимо це в партнерстві, чи підтримуємо забудовника, який хоче збудувати басейн і використовувати його з 7 до 9 години ранку, а потім з 17.00 до 21.00 чи 22.00, а в інший час там займатимуться наші діти. Чи, можливо, якийсь басейн треба нам як місту збудувати самостійно, бюджетним коштом», — зазначив міський голова.

«Наступного року ми святкуємо 200 років львівському і українському плаванню. У 1820 році, на місці колишніх Пелчинських ставів  був відкритий перший басейн,Є ідея міського голови закласти 6 капсул і затвердити ці ділянки на сесії міської ради, щоб в майбутньому на цих місцях були басейни. Але при виборі місць, потрібно щоб вони не були поблизу вже існуючих. Ми трохи запізнилися, тому що є державна програма, і міста які виділили земельні ділянки з комунікаціями отримали на будівництво кошти з державного бюджету. Нам потрібно на наступний рік під цю дату підготувати ділянки і можливо лобісти Львова, депутати Верховної Ради допоможуть з виділенням коштів. Зараз порівняно з сусідніми країнами, Україна відстає в десятки разів по кількості басейнів», - додав депутат ЛМР, голова відокремленого підрозділу Федерації плавання України у Львівській області Андріян Гутник.

Андрій Садовий також заявив, що місто готове долучитися до відновлення роботи спорткомплексу «Динамо», що на вулиці Стуса.

«Цей басейн дуже багато років не працює і немає нічого простішого, як просто відновити його. Місто готове на це витратити на це свої кошти, потрібна лише згода «Динамо» і МВС, яке ним опікується», – заявив Андрій Садовий.

Тим часом, за інформацією ЛМР в місті тривають активні роботи з відновлення басейнів у школах та садочках. Загалом у навчальних закладах міста нараховується 28 басейнів, з яких 24 — у школах, та 4 — у садках. Серед цих басейнів є 19 діючих та 9 таких, які потребують капітального ремонту. Із них в ремонті перебувають три басейни: СЗШ №№ 86, № 29, № 72. Окрім цього, попередніми роками виготовлено проектно-кошторисну документацію на ремонт 4 басейнів: у ПШ «Первоцвіт», ліцеї імені І. Пулюя, СЗШ № 43 та ДНЗ № 57.

Вартість капітального ремонту одного басейну в школі становить близько 9 млн грн. Загалом на ремонт басейнів у 2019 році передбачено орієнтовно 2,4 млн грн. — для ремонту басейнів у СЗШ № 86, 29 та 72.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: