Відомий благодійник з Нідерландів святкує своє 80-річчя

4

Виповнюється 80 років громадянину Нідерландів Пітеру Йоганесу Хезбертасу Спайкерсу, який з 1992 року очолює Благодійний фонд «Гуманітарна допомога дітям України».

Понад 27 років тому Пітер Спайкерс, який на той час очолював створений ним великий концерн Huishoudcentrale, припинив підприємницьку діяльність, а більшу частину власних коштів розмістив на рахунках благодійного фонду. Його дії були зумовлені щирим бажанням допомогти українським дітям, які дійсно потребували цієї допомоги: дітям, хворим на онкологічні та орфанні захворювання, «дітям вулиці», вихованцям дитячих будинків, неповнолітнім з місць позбавлення волі, вихованцям спеціалізованих шкіл-інтернатів.

Завдяки діяльності Пітера Спайкерса налагоджено співпрацю між лікувальними закладами Нідерландів та України. Особливе місце у його діяльності належить співпраці із Західноукраїнським спеціалізованим дитячим медичним центром, що триває понад 27 років.

Його допомога центру здійснюється на постійній основі за такими напрямами: вишкіл працівників у клініках Нідерландів та відвідання центру спеціалістами з Нідерландів для надання конкретної допомоги, придбання високовартісної медичної апаратури, такої як мікроскопи для клініко-діагностичної лабораторії, рентген-діагностичний комплекс, хірургічний лазер, автоклави, холодильні установки, концентратори кисню, придбання  спеціалізованого автомобіля для транспортування дітей, хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання. Для покращення умов праці працівників клініки та створення комфортних умов для пацієнтів був проведений ремонт цілої низки приміщень.

Наміри Пітера Спайкерса реалізуються у численних успішних проектах, націлених на допомогу вихованцям сиротинців, інтернатів та іншим дітям, позбавленим батьківської опіки. Одним з найпотужніших та тривалих проектів є «Крок у майбутнє». В рамках цього проекту споруджено оздоровчий табір «Затишне гніздечко» (с.Гребенів Сколівського району Львівської області) для вихованців дитячого будинку «Рідний дім» (с.Корналовичі Самбірського району Львівської області), а також культурно-спортивний центр «Дивосвіт» на території цього ж дитячого будинку. Пітер Спайкерс бере особисту участь у долях вихованців цього дитячого будинку та інших потребуючих дітей, які завдяки його допомозі та підтримці вилікувалися від онкологічних та онкогематологічних хвороб, сприяє їхній соціалізації, вивченню іноземних мов, здобуттю спеціальної освіти.

Сам Пітер Спайкерс каже, що найкращим подарунком до його дня народження є  фінансова підтримка небайдужими проекту «Приймально-діагностичне відділення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого  медичного центру: все для комфорту пацієнта».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: