За добу 24 жовтня на Львівщині двічі натрапляли на застарілі боєприпаси

бомба

У четвер, 24 жовтня, на території Львівської області виявили 105 мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни та міну часів ІІ Світової війни.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ ДСНС у Львівській області.

24 жовтня під час проведення планового очищення території в лісовому масиві села Брюховичі піротехніки виявили 105 мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Цього ж дня боєприпас знищили.

Крім цього, 24 жовтня о 11:10 Служба порятунку «101» отримала повідомлення про те, що під час земляних робіт в полі на відстані 900 м від житлових будинків у селі Гуманець Старосамбірського району виявили мінометну міну часів ІІ Світової війни. Про це повідомили правоохоронні органи.

Також 24 жовтня піротехніки знищили 2 боєприпаси часів ІІ Світової війни, виявлені мешканцями області напередодні. Зокрема, авіаційну бомбу ФАБ-100, виявлену під час земляних робіт в полі с. Свірж Перемишлянського району і 120 мм мінометну міну, на яку натрапили під час прогулянки Львовом на вул. Тернопільська.

З початку року на території області виявлено 773 вибухонебезпечних предмети та 61 набій до стрілецької зброї в 298 місцях.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях. Рятувальники застерігають мешканців області у жодному разі не чіпати підозрілі знахідки. У разі виявлення боєприпасу чи іншого підозрілого предмету негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: