16 природних явищ, у реальність яких важко повірити

4789765-EN_01189954_0658-1508483500-1000-e6d5898898-1508488042
Фото: Всвіті

Райдуга білого кольору, бірюзовий лід, кольорові піски і гори – це не казковий сюжет, а природні явища нашої планети.

Всвіті зібрали 16 чудес світу, які більше схожі на вигадки режисерів фентезі. А наприкінці вас чекає питання з підступом, який підготувала сама природа.

Блакитна лава

© Media Drum World / eastnews

Вулкан Іджен дуже популярний серед туристів. В одному з його кратерів можна побачити незвичайне явище – блакитну лаву. Причиною виникнення такого дива природи є сірчастий газ, який нагрівається до 600° C.

Туманна веселка

© Science Photo Library / eastnews

Веселка, яка з’являється під час туману, а не дощу. Туманну веселку можна побачити і вночі при наявності туману і досить яскравого місяця.

Крижане волосся

© Des Colhoun / geograph

Лід, який більше схожий на шовковисте волосся, – дуже незвичайне природне явище. Бактерія Pseudomonas syringae підвищує точку замерзання води всередині рослин, а коли вода залишає рослину і зустрічає холодне повітря, утворюється таке крижане волосся.

Семикольорові піски

© maxpixel

Піщані дюни, що складаються з пісків 7 різних кольорів: червоного, коричневого, фіолетового, зеленого, блакитного, пурпуроного і жовтого. Дивним є те, що, якщо змішати дві жмені різних відтінків, в кінцевому рахунку вони все одно розділяться по колірних спектрах.

Вогняна веселка

© Jeff Kubina / wikimedia

Рідкісний і дуже красивий оптичний ефект, що виражається у виникненні горизонтальної райдуги, локалізованої на тлі легких хмар.

Гало

© ClickAlps / eastnews

Гало зазвичай з’являється навколо Сонця і Місяця, але іноді його можна побачити навколо інших потужних джерел світла, таких як вуличні вогні.

Кальгаспори

© Science Photo Library / eastnews
© Arvaki / wikimedia

«Той, хто кається снігу» – утворення заввишки до 6 метрів на поверхні снігових полів, які можна зустріти у високогір’ях тропіків і субтропіків. Здалеку справляють враження натовпу уклінних ченців.

Сиваш

© Sergey Anashkevitch / Exclusivepix / eastnews

Неймовірної краси затока має другу назву – Гниле море. Через мілководдя влітку вода сильно прогрівається і видає гнильний запах – звідси і назва водойми. З цієї ж причини морська вода інтенсивно випаровується, через що затока сильно мінералізована.

Данься

© Imaginechina / eastnews
© Imaginechina / eastnews

Одне з найкрасивіших ландшафтних утворень не тільки в Китаї, але і у всьому світі. Незвичайні кольорові скелі – улюблене місце туристів.

Замерзлі бульбашки метану

© YIX / eastnews

Дивовижне видовище – замерзлі бульбашки газу під поверхнею води. Вони застигають на різній глибині і створюють незвичайний візуальний ефект.

Уюні

© Yellow531 / wikimedia

Висохле соляне озеро, яке під час сезону дощів покривається тонким шаром води і перетворюється на найбільшу у світі дзеркальну поверхню.

Зона пробиття хмар

© Exclusivepix Media / eastnews

Дане явище більше схоже на слід від метеорита, що увійшов до атмосфери. Насправді Fallstreak hole – красивий і абсолютно нешкідливий феномен.

Бірюзовий лід

© 2il org / flickr

Байкал – не тільки найглибше озеро на планеті, але і справжня коштовність природи. Його льоди, більше схожі на блакитні топази, тому доказ.

Відьомські кола

© robertharding / eastnews

Відьомський кола у Намібії – справжня загадка для вчених. Все ж не дарма в цій державі процвітає магія у всіх її проявах.

Бонус: скільки тут дерев?

© J Zapell / wikimedia

Правильна відповідь: одне.

Дерево Пандо – найстаріший і найбільший організм у світі, який має загальну кореневу систему, що охоплює площу рівну 43 га, а вага рослини оцінюється в 6 000 т, що робить його ще і найважчим з відомих організмів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: