Незабаром у Львові з'явиться нова дорога до Брюховичів: що треба знати мешканцям

IMG_6567

Нова дорога має розвантажити вулиці Замарстинівську та Варшавську, а також забезпечити зручний доїзд до Брюховичів.

У серпні 2019 року розпочалися роботи з ремонту вулиці Миколайчука – від вулиці Пилипа Орлика до в'їзду на Голосківський цвинтар. У понеділок, 28 жовтня, під час виїзного брифінгу представники міської влади спільно з підрядною організацією розповіли про те, яке значення дорога має для мешканців, який громадський транспорт передбачено і скільки триватимуть роботи на об'єкті.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, передусім дорога забезпечить зручне сполучення з Голосківським цвинтарем.

«Ця дорога веде на цвинтар. Фактично, вона є альтернативна. Раніше тут не було дорожнього покриття, а тільки напрямок», – зазначив Андрій Садовий.

На цю дорогу мешканці чекали 30 років

Крім того, дорога вул. Миколайчука - Брюховичі розвантажить Замарстинівську і Варшавську.

«Для мікрорайону ця дорога – спасіння, - вважає мер. – Мешканці на неї чекали років 30. На превеликий жаль, кількість доріг, які потребують ремонту, значна. Потрібні гроші, потрібні рішення, що мають бути прийняті депутатським корпусом. Проведенню ремонту також сприяло промо від людей, яке пришвидшило бюрократичну процедуру.Станом на сьогодні маємо прокладено 440 м асфальту. До кінця 2019 року плануємо прокласти 900 м, довжина всього проекту – 1 км 600 м».

Тролейбусна лінія до Брюховичів

Проект також передбачає організацію руху громадського транспорту для місцевих жителів.

«Буде прокладено тролейбусну лінію і велосипедні доріжки для тих, хто любить їздити на ровері. І водії виграють також завдяки розвантаженню Замарстинівської та Варшавської», - пояснив мер.

За словами Василя Хаврака, голови організації «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1», найбільша робіт полягає у прокладанні колекторів.

«Глибина залягання колектора становить місцями до 13 м глибини. Тенденція прокладання - в середньому до 12 м на день. Ділянку до цвинтаря плануємо прокласти до січня», - пояснює Василь Хаврак.

Мороз не завадить роботі: можемо працювати до - 25 °C

«Якщо брати оптимістичний варіант роботи з проектом, то в червні ми побачимо фінал, - прогнозує Василь Хаврак. - Є ділянки роботи, на які не впливає мороз. Наприклад, якщо при укладанні асфальту ми змушені дотримуватися температурного режиму, то при прокладанні колектора, мороз тільки сприятиме нам, підсушить землю. Взимку роботи згортати не будемо. Працює важка техніка, яка дозволяє працювати до -25 градусів за Цельсієм. Дорожнє полотно вистелене, зараз встановлюємо хідники, ближче до кладовища працюють екскаватори, які прокладають колектор».

Вартість стратегічного об'єкту – 87 мільйонів гривень. Як повідомила заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк, на 2019 рік передбачено 10 мільйонів гривен.

«Це включаючи громадський проект «І мертвим, і живим, і ненародженим», вартість якого 3 мільйони, - пояснює Маруняк. – За решту 7 мільйонів ми проклали 400 погонних метрів дорожнього покриття, а також зробили інженерні мережі: каналізацію, дощівку, освітлення на даному відрізку дороги. Структура дорожнього покриття така: 30 см піску, 30 см щебеню, 13 асфальтного покриття для того, щоб дорога була міцною».

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: