Пласт оголосив про збір коштів за допомогою краудфандингу

пласт21

Батьки пластунів Лідія Таран та Іларіон Павлюк закликали усіх небайдужих долучитися до збору 10,5 млн грн на розвиток організації.

Про це стало відомо під час прес-конференції «Пласту».

Голова Пласту Станіслав Андрійчук пояснив, що кошти допоможуть підготувати нових волонтерів та створити нові осередки Пласту.

Нещодавно закон про підтримку Пласту було заветовано президентом України і відправлено на доопрацювання до Верховної Ради. Щоб не входити у політичний контекст, організація вирішила відмовитися від прямої державної підтримки з державного бюджету.

«В основі Пласту – виховання дитини через всебічний розвиток і наша мета: охопити якісними програмами якомога більше дітей. Проте, на жаль, зараз склалася ситуація, що батьки і діти змушені чекати, щоб записатися до нашої організації. Адже на сьогодні ми не можемо самостійно покрити їх потреби через брак виховників, відсутність приміщень для занять та недостатню організаційну підтримку нових та існуючих осередків», – зазначив на прес-конференції Станіслав Андрійчук.

«Моя донька стала набагато самостійнішою. Вона зростає в якісному середовищі, готова долати труднощі, знаходити порозуміння. Пласт формує її особистість», – розповіла телеведуча Лідія Таран.

Письменник Ілларіон Павлюк заявив, що «Пласт сьогодні – це шанс для України. І Пласт існуватиме незалежно від того, допомагатиме держави чи ні».

Сьогодні Пласт є найбільшим рухом української молоді у світі, і налічує понад 12 000 членів (3⁄4 – в Україні) на всіх континентах у понад 20 країнах світу. Пласт – найбільша демократична скаутська організація на пострадянському просторі. Кожного року пластуни-волонтери вкладають більше 668 000 годин у виховання дітей і щорічно проводять більше двох сотень пластових таборів по всій
Україні.

Більше про Пласт тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: