Проукраїнського активіста Приходька в анексованому Криму звинувачують у підготовці теракту

приходько1

В анексованому Криму працівники Федеральної служби безпеки Росії пред’явили українському активісту Олегу Приходьку звинувачення.

Про це заявив адвокат Назім Шеіхмамбетов, повідомляє Громадське.

Так, за словами адвоката, 28 жовтня пройшли слідчі дії з Приходьком. Повідомляється, що проукраїнського активіста підозрюють його у підготовці теракту, а також у незаконному виготовленні вибухових речовин.

Адвокат також додав, що у справі призначили низку експертиз: амбулаторно-психіатричну, біологічну, вибухотехнічну і комплексну лінгвістичну.

Довідка. 10 жовтня стало відомо, що Олега Приходька затримали російські силовики в анексованому Криму. За словами адвоката Приходька, його звинувачують у підготовці підриву будівлі міської адміністрації Сак. Також як свідка затримали дружину Олега — Любов Приходько.

11 жовтня Приходька відправили у слідчий ізолятор на 2 місяці — до 10 грудня 2019 року.

Водночас прокуратура Автономної Республіки Крим 10 жовтня розпочала кримінальне провадження щодо незаконного затримання в анексованому Криму проукраїнського активіста Олега Приходька

Також відомо, що 8 лютого 2019 року співробітники кримського главку ФСБ провели обшук в Олега Приходька в селі Оріхове Сакського району. У нього вилучили українську символіку, прапори партії «Свобода», червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку й домашні CD-диски. Після обшуків Приходька повезли до Сімферополя, де допитували про його діяльність і зв'язки на материковій частині України.Також затримали його дружину Любов Приходько.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: