Віцепрем'єр виступив проти існування традиційних прес-служб

мніністр Федорів

Віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров вирішив кардинально змінити підхід до комунікації державних органів.

Про це він повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

«Хочу кардинально змінити підхід до комунікації державних органів. Традиційне поняття «пресслужби» має припинити існувати. Формування «позитивного образу політика/органу» повинно перестати бути метою. Основне завдання комунікації в цей історичний період — пояснити максимальній кількості людей — куди ми рухаємося, на що спрямовані наші реформи, навчитися заміряти проміжні результати, отримувати зворотний зв'язок, чути «клієнтів» (для кого робиться реформа), покращувати процеси», - зазначив Федоров.

За його словами, суть таких змін полягає у тому, щоб «залучати» споживача цієї інформації та отримувати якісний зворотній зв'язок, створити команду «амбасадорів» проєкту. «Зараз ми перебуваємо на етапі формування команди комунікації», - додав урядовець.

Він закликав фахівців із комунікації, маркетингу, PR, а також спеціалістів зі створення відеоконтенту приєднуватись до команди. Їм віцепрем'єр-міністр радить відійти від поняття традиційної пресслужби, коли «журналісти живуть своїм життям, сммщики своїм, та прессекретарі своїм».

«Почати з чіткої стратегії. Конкретні KPI. Наприклад, кількість згадок проєкту «цифрова грамотність» має зрости до 6000 в день, при цьому тональність повинна бути «позитивна» на рівні не менше 70%. Зібрати зворотний зв'язок в розмірі 1000+ розгорнутих повідомлень на рахунок конкретного проєкту для подальшого аналізу», - додав Федоров.

Усім охочим увійти в команду Федоров радить бути швидкими, вміти оперативно готувати якісний текст, блоги, якісні прямі трансляції. При цьому необхідно розуміти свою аудиторію, закликати її до дії, а не розповідати про «успішний успіх».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: