На Львівщині стартує опалювальний сезон. Хто залишиться без тепла

75b44f26b45cdcf3e7750518b026a835_XL-1

На Львівщині стартує опалювальний сезон. Відповідне рекомендаційне розпорядження сьогодні, підписав  жовтня, перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський.

На Львівщині стартує опалювальний сезон. Відповідне рекомендаційне розпорядження сьогодні підписав перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський.

«Прохання до департаментів освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту поширити це розпорядження і щоденно інформувати департамент розвитку та експлуатації  житлово-комунального господарства щодо запуску усіх об’єктів доти, доки уся мережа не запрацює повністю», – закликав Василь Лозинський.

Як розповів директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ЛОДА Назарій Романчук, 12 територій вже прийняли своє розпорядження про початок опалювального сезону для населення, а ще 14  - для закладів бюджетної сфери.

«На сьогодні всі системи повністю готові до запуску тепла», - запевнив посадовець.

Водночас залишаються два проблемні міста - Новояворівськ та Новий Розділ.

«Згідно з рішенням комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, ми напрацювали механізм на умовах співфінансування, де 50% коштів виділено з обласного резервного фонду і 50% - кошти місцевих бюджетів районного і міста Новий Розділ. Відтак прийнято рішення надати поворотну фінансову допомогу місцевим бюджетам, щоб вони скерували підприємству «Гарант-Енерго М» для погашення заборгованості виплати заробітної плати і люди змогли працювати та запустити опалення. Станом на сьогодні, керівництво підприємства відкриває казначейський рахунок, щоб ці кошти змогли використати в найкоротший термін і запустити Новояворівську ТЕЦ», - розповів Назарій Романчук.

Він додав, що ситуація у Новояворівську стабілізується, натомість у Новому Роздолі вона залишається складною, зокрема і через позицію депутатів міської ради.

«Депутати Новороздільської міської ради саботують процес, зокрема на вчорашній сесії прийняли рішення повернути кошти, які ми їм скерували. Окрім того, рішенням сесії вони виділили кошти з резервного фонду і прийняли рішення сесії скерувати їх на обласний бюджет, що є протиправним. Ми розуміємо, що є певні важелі впливу, які колишні керівники ТЕЦ мають на на цих депутатів та працівників ТЕЦ.  Готується вето на даний проект рішення, оскільки депутати не можуть скеровувати кошти резервного фонду, бо це прерогатива міського голови. Тому звертаюсь до прокуратури з проханням перевірити законність цих дій», – наголосив Назарій Романчук.

Сьогодні на сесії обласної ради депутати прийняли рішення про поповнення резервного фонду на 14 млн гривень, частину коштів на поворотній основі також скерують на погашення заборгованості заробітної плати.

«На сьогодні залишається дві проблеми. По-перше, це погашення заборгованості заробітної плати, вихід людей на роботу і запуск системи. По-друге, знаходження консенсусу з «Укртрансгаз» на прокачку газу по їхніх магістральних трубопроводах», - повідомив Назарій Романчук.

У ЛОДА закликають мешканців області, у випадку проблем чи інших непередбачуваних ситуацій, пов’язаних із початком чи перебігом опалювального сезону, телефонувати на гарячу лінію департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства, за номером телефону:(032) 276-17-94.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: